Ταξιδεύοντας στην Πορτογαλία: Γνωρίστε την Σίντρα, μια πόλη βγαλμένη μέσα από παραμύθι... μαγεία!

Μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου είναι η Σίντρα της Πορτογαλίας.

Η πόλη της Σίντρα (Sintra) απέχει περίπου 45′ με το τρένο από τη Λισαβόνα, ενώ τα δρομολόγια είναι σχετικά συχνά.

Ο δήμος Σίντρα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Πορτογαλία σε πληθυσμό, μετά από τη Λισσαβώνα. Η πόλη είναι μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO εξ αιτίας τηςαρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα της και είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

Το αξιοθέατο με το μεγαλύτερο υψόμετρο είναι το Palacio da Pena. Βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο δάσος Parque da Pena. Το δάσος είναι πανέμορφο, γεμάτο με τοπικά και εξωτικά δέντρα. Το δάσος έγινε κατόπιν παραγγελίας του Φερδινάνδου του Β’ το 1869 για να συναντά την ερωμένη του. Το ψηλότερο σημείο της Σέρα είναι η Κρουζ Άλτα, απ’όπου όταν ο καιρός είναι καλός μπορεί κανείς να δει όλη την ευρύτερη περιοχή, τη γύρω πεδιάδα και το κομμάτι του Ατλαντικού που βρέχει την Σέρα ντε Σίντρα.

Καθώς περπατά κανείς, βλέπει να ξεπροβάλει το Palacio da Pena, θερινό ανάκτορο των Πορτογάλων βασιλιάδων, ένα κάστρο είναι βγαλμένο από τα παραμύθια.  Περίπου 10′ με τα πόδια κατάβαση βρίσκεται το Castelo dos Mouros, το κάστρο που έχτισαν οι Μαυριτανοί όταν κυριαρχούσαν στην περιοχή.

Το Quinta da Regaleira είναι ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό μέρος στη Σίντρα. Η αρχιτεκτονική του ανακτόρου θυμίζει ρωμαϊκό αρχιτεκτονικό στυλ Γοτθικό και Αναγεννησιακό.  Ανακαινίστηκε  το 1904 και τελείωσε το 1910.

Το πάρκο βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου με πανέμορφα σιντριβάνια, αγάλματα, σπηλιές, σπήλαια και λίμνες που συνδέονται υπόγειες σήραγγες. 

Η παλιά πόλη  έχει όμορφα κτίσματα όπως το Δημαρχείο, το ταχυδρομείο και το Μουσείο της Περιφέρειας. Οι περισσότεροι επισκέπτονται το Παλάσιου Νασιονάλ ντε Σίντρα που βρίσκεται στην καρδιά της Σίντρα Βίλα (παλιά πόλη). Το κτήριο ξεχωρίζει από μακριά λόγω των 2 περίεργων, κωνικών, λευκών καμινάδων του. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ