Η καλλονή βασίλισσα του Μπουτάν μας παρουσιάζει τον μικρούλη πρίγκηπα της - τόσο χαριτωμένος!!!! (ΦΩΤΟ)

Η πανέμορφη Jetsun Pema του Μπουτάν είναι η νεότερη βασίλισσα του κόσμου . Eίναι μόλις 27 ετών. Απέκτησε τον τίτλο το 2011, στα 21 της, όταν  παντρεύτηκε τον βασιλιά Jigme Khesar Namgyel Wangchuck- γνωστό και ως "βασιλιά των δράκων" στο Μπουτάν, ο οποίος είναι τώρα 37 χρόνων. Το βασιλικό ζεύγος έχει έναν γιο ενός έτους, τον Jigme Namgyel Wangchuck. Και οι δύο σπούδασαν στην Αγγλία, μοιράζονται την αγάπη για την τέχνη και αποκαλούνται «Γουίλ και Κέιτ των Ιμαλαΐων» . 

Η Jetsun Pema σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, Ψυχολογία και Ιστορίας της Τέχνης στο Regent's College του Λονδίνου. Η βασίλισσα Pema υποστηρίζει τη Βασιλική Κοινωνία για την Προστασία της Φύσης. Επίσης δραστηριοποιείται σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως η Νεφρολογική Εταιρεία του Μπουτάν και ο Ερυθρός Σταυρός.

Η βασιλική οικογένεια του Μπουτάν φέτος γιόρτασε την "Εθνική Ημέρα" στην περιοχή Haa, δυτικά του βασιλείου. Στο Μπουτάν, η Εθνική Ημέρα γιορτάζεται στις 17 Δεκεμβρίου.

Εκείνη την ημέρα το 1907, ο βασιλιάς Ugyen Wangchuck έγινε ο πρώτος μονάρχης  αυτού του μικρού βασιλείου που βρίσκεται  μεταξύ του Θιβέτ και της Ινδίας, κοντά στο Νεπάλ. Για να γιορτάσει αυτή την 110η επέτειο, ο βασιλιάς Jigme Khesar Namgyel Wangchuck  επισκέφθηκε την περιοχή Haa, δυτικά της χώρας.

Ο «βασιλιάς δράκων» συνοδευόταν από τη σύζυγό του βασίλισσα  Jetsun Pema , αλλά και πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του Jigme Singye Wangchuck, ο οποίος κυβέρνησε από το 1972 μέχρι την παραίτησή του το 2006. Φυσικά, το βασιλικό ζεύγος είχε έρθει με το γιο του, τον αξιολάτρευτο μικρό πρίγκιπα Jigme Namgyel Wangchuck, ο οποίος θα γιορτάσει τα 2 χρόνια του τον Φεβρουάριο.

Για την περίσταση ο αξιολάτρευτος μικρός πρίγκηπας Jigme Namgyel Wangchuck,  ή Gyalsey, όπως τον αποκαλούν στο μικρό βασίλειο, φορούσε μια παραδοσιακή στολή και πολύ όμορφες μπότες.

La Famille Royale Du Bhoutan À Haa, Le 17 Décembre 2017 1

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η parismatch, ο "βασιλιάς των δράκων" μιλώντας στην τελετή υποστήριξε την εθνική ενότητα. "Είμαι ευτυχής που οι κάτοικοι του Μπουτάν, παρά το ψύχος, ήρθαν στην γιορτή για να τιμήσουν το βασιλιά τους και την οικογένεια του", είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ