Λαχταριστά, εύκολα & υγιεινά λαζάνια με μελιτζάνες! Ο μετρ Έκτορας Μπορίνι στα καλύτερα του...

Λαχταριστές γαστρονομικές προτάσεις από τον αγαπημένο μας σεφ που μας βάζουν για τα καλά στην κουζίνα!  

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό λαζάνια

5 μελιτζάνες

5 μπάλες μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες

2 κουτιά τομάτα κον κασέ

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

3 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. πάπρικα καυτερή

½ φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 1 εκ., τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο ίσα για να πάρει γεύση και ύστερα το αφαιρούμε. Ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, 1 κουταλιά αλάτι, την πάπρικα, λίγο πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το βασιλικό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, στρώνουμε από πάνω τα λαζάνια ομοιόμορφα, τις μελιτζάνες και τη μοτσαρέλα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να γίνουν 3-4 στρώσεις. Τελειώνουμε με σάλτσα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια ωραία χρυσή κρούστα.

Μόλις βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί και κόβουμε σε κομμάτια.

WHO IS WHO

Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι, γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.

Γνωρίζει 5 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά). Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στον σεφ και πατέρα του EtruscoBotrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο. Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.

Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια βραβευμένα με 3 αστέρια της Michelin στο Μονακό και στη Γαλλία, για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco».

Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση.Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009, έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του Martin Berasategui.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ