Αυτοί είναι οι θερμαινόμενοι χώροι για τους πολίτες στην Περιφέρεια Αττικής

Που μπορούν να πηγαίνουν οι πολίτες - Αναλυτική ενημέρωση 

Άμεση και επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, παρέχει η Περιφέρεια Αττικής στην ιστοσελίδα της, μέσω του συνδέσμου: https://goo.gl/zNV3UH

Πρόκειται για θερμαινόμενους χώρους που έχουν κοινοποιηθεί από τους Δήμους στην Περιφέρεια και τους οποίους λειτουργούν οι Δήμοι και άλλοι φορείς, με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Για τη διευκόλυνση των πολιτών τα σημεία καταγράφονται σε πίνακες και απεικονίζονται σε χάρτη Google, ενώ παράλληλα παρατίθενται βασικές πληροφορίες αυτοπροστασίας των πολιτών από παγετό και χιόνια.

Στο δήμο Αθηναίων

Μέτρα προστασίας για τους άστεγους και τις υπόλοιπες ευάλωτες ομάδες από τις χαμηλές θερμοκρασίες, λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων, από αύριο και για όσο το απαιτήσουν οι καιρικές συνθήκες.

Από τις 10 το βράδυ της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου, θα είναι διαθέσιμη θερμαινόμενη αίθουσα στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), με είσοδο από την οδό Σόλωνος.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα λειτουργεί τετραψήφια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον αριθμό 1595 του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά.

Ομάδες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων θα επιχειρούν επιτόπιες παρεμβάσεις, παρέχοντας ρουχισμό και κουβέρτες αλλά και δίνοντας πληροφορίες για μεταφορά σε οργανωμένες δομές.

Το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση μέχρι τη λήξη της επιφυλακής στα νούμερα 210 5246515 και 210 5246516 για να δέχεται τις αναφορές πολιτών σχετικά με τον εντοπισμό αστέγων που έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Την προσπάθεια ενισχύει η πρόσφατη καταγραφή αστέγων που διενήργησε ο δήμος Αθηναίων με συναρμόδιους φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, προκύπτει ότι τουλάχιστον 187 είναι τα σημεία όπου εντοπίστηκαν ισάριθμοι άστεγοι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας με τα σημεία). 

Πηγή ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ