Το άκρον άωτον της συγνώμης και του μεγαλείου ψυχής; - Η συγκλονιστική στιγμή που ο πατέρας αγκαλιάζει το δολοφόνο του γιου του (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια ψυχική δύναμη - Θα σας κάνει να ανατριχιάσετε από συγκίνηση

Το να συγχωρέσουμε κάποιον που μας έβλαψε είναι ότι πιο ανθρώπινο και όμορφο μπορούμε να κάνουμε. Μας απαλλάσσει  από το βάρος του θυμού και από την τοξική ενέργεια του μίσους. Τι γίνεται όμως όταν η  συγνώμη δεν μοιάζει ανθρωπίνως δυνατή;

Trey Relford

Πως να συγχωρέσεις και να αγκαλιάσεις αυτόν που σου στέρησε ότι πιο πολύτιμο και αγαπημένο είχες; Το παιδί σου; Μπορεί ένας άνθρωπος να βρει τόση δύναμη ώστε να συγχωρέσει το δολοφόνο του παιδιού του; Κι όχι μόνο να τον συγχωρέσει αλλά και να τον αγκαλιάσει;

Dr. Abdul-Munim Sombat Jitmoud said his son had just one more delivery to make on the night he was killed

 Dr. Abdul-Munim Sombat Jitmoud

 Σύμφνα με την Daily Mail, ένας πατέρας από το Κεντάκυ των ΗΠΑ μπόρεσε και έδωσε μαθήματα ανθρωπιάς και ψυχικής δύναμης σε όλο τον πλανήτη που παρακολούθησε την πράξη του συγκλονισμένος. Ο 24χρονος Trey Relford καταδικάστηκε σε 31 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία που διέπραξε. Σκότωσε τον 22χρονο Salahuddin Jitmoud, ο οποίος εργαζόταν ως διανομέας σε πιτσαρία της περιοχής και έπεσε θύμα ληστείας μετά φόνου το 2015.

Salahuddin Jitmoud was murdered two years ago, while delivering pizza 

Salahuddin Jitmoud

Ο πατέρας του Salahuddin, ο  Dr. Abdul-Munim Sombat Jitmoud  όταν πήρε τον λόγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστή,  είπε στον δολοφόνο του γιου του, πως τον συγχωρεί και σηκώθηκε για να τον αγκαλιάσει.

This is the emotional moment that a man hugged his son's killer in court, after forgiving him in a moving speech

«Αν ο γιος μου ήταν ζωντανός, θα σε συγχωρούσε. Τέτοιος άνθρωπος ήταν και είναι. Η μητέρα του πέθανε, εκείνος πέθανε, είμαι μόνος εδώ για να εκπροσωπήσω και εκείνον και την μητέρα του», είπε ο κ. Sombat Jitmoud  που έκανε όλο τον κόσμο που διάβασε την ιστορία του να ανατριχιάσει από συγκίνηση.

Δεν είμαι θυμωμένος που ήσουν μέρος όσων υπέφερε ο γιος μου, είμαι θυμωμένος με τον διάβολο. Κατηγορώ τον διάβολο που σε παρέσυρε και σε παραπλάνησε, ώστε να κάνεις ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα. Ως πατέρας, λυπάμαι ειλικρινά τους γονείς σου. Σε μεγάλωσαν καλά και ήθελαν να πετύχεις. Η επιτυχία σου είναι επιτυχία τους, η ευτυχία σου είναι ευτυχία τους. Τώρα πρέπει να κλαίνε λόγω του εγκλήματος που διέπραξες. Γιε μου, ανηψιέ μου, σε συγχωρώ εκ μέρους του Salahuddin και της μητέρας του. Η συγχώρεση είναι το σπουδαιότερο δώρο για το Ισλάμ.

Ίσως κανείς από μας να μην μπορούσε να κάνει κάτι ανάλογο , οφείλουμε όμως να υποκλιθούμε στο μεγαλείο ψυχής....

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ