Ξανανοίγει ο φάκελος των τηλεοπτικών αδειών: Επτά ενδιαφερόμενοι προσήλθαν στο ΕΣΡ

Για την διαδικασία ενημέρωσής τους επί των στοιχείων της διαγωνιστικής διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών προσήλθαν επτά ενδιαφερόμενοι στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η ενημέρωσή αφρούσε εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών E, ALPHA, ANT1, STAR, SKAI και δύο νεοεμφανιζόμενες εταιρείες, την Proteas Production Media και την MIXTA.

Στη διάσκεψη του ΕΣΡ συζητήθηκαν οι τέσσερις προδικαστικές προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών SKAI, ANT1, ALPHA, STAR, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους νομικούς τους.

Οι ενστάσεις που ήγειραν οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλιών, αφορούσαν τον αριθμό των αδειών, το τίμημα της εκκίνησης, το γεγονός ότι η όλη διαδικασία -όπως υποστηρίζουν- γίνεται με καθαρά οικονομικά κριτήρια και όχι ποιοτικά, ότι οι μεν σταθμοί που λειτουργούν ήδη έχουν εμπειρία και θα μπουν και σταθμοί οι οποίοι είναι νέοι και ότι δεν γίνεται έλεγχος πόθεν έσχες πριν τη διαδικασία.

Το ΕΣΡ έχει διάστημα 10 ημερών για να επιλέξει αν θα απαντήσει ή όχι στις προδικαστικές προσφυγές των καναλιών, αλλιώς νομικά οι προσφυγές εκπίπτουν. Σύμφωνα με πηγές του ΕΣΡ, θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι προδικαστικές προσφυγές, από τυχόν προσφυγές που θα κατατεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά, σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ρ. Μορώνης, ενώ πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποι των καναλιών έδειξαν ενδιαφέρον και για την προοπτική των θεματικών αδειών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ