Χριστούγεννα στο Μέγαρο με δημοφιλή παραμύθια, ονειρικές χορογραφίες, θέατρο σκιών, κάλαντα & παραδοσιακά τραγούδια

Μουσικές από την Ελλάδα και τον κόσμο, δημοφιλή παραμύθια, ονειρικές χορογραφίες, θέατρο σκιών, συναυλίες με κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια συναντώνται τα φετινά Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Οι εκδηλώσεις εγκαινιάστηκαν την προηγούμενη Τετάρτη (13/12) από το κορυφαίο χορωδιακό σύνολο του King's College του Κέμπριτζ, ενώ την ίδια ημέρα ξεκίνησε και το γεμάτο φαντασία ταξίδι στη χώρα των σκιών με οδηγό τους Pilobolus, ένα από τα διασημότερα νεοϋρκέζικα συγκροτήματα σύγχρονου χορού.

Μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του φετινού προγράμματος είναι η παρουσίαση του «Ορατορίου των Χριστουγέννων» του Ι. Σ. Μπαχ, από τους περίφημους μουσικούς του Λούβρου (20/12). Το διάσημο σύνολο, το οποίο ερμηνεύει σε όργανα εποχής, θα διευθύνει ο Γάλλος Μαρκ Μινκοφσκί, ένας από τους πλέον έμπειρους αλλά και εμπνευσμένους αρχιμουσικούς, που έχουν ασχοληθεί με τη μουσική του 18ου αιώνα. Μαζί τους, επτά εξαιρετικές λυρικές φωνές, ανάμεσα στις οποίες και η διάσημη υψίφωνος Λένεκε Ράουτεν.

Φέτος, με οδηγό τον Καραγκιόζη, τα παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν στο... φεγγάρι. Ο θίασος του σκιοπαίχτη Ηλία Καρελλά ετοίμασε μία πρωτότυπη παραγωγή γεμάτη χιούμορ και μουσική με τον αγαπημένο ήρωα των παιδικών χρόνων μας να συντροφεύουν στις αστροναυτικές περιπέτειές του ο Εξωγήινος-ορχήστρα Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, ο Δόκτωρ Cosmic Θάνος Κοσμίδης και η γυναικεία ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής Smyrna (16-30/12).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ