Κι όμως, η πραγματική κακοκαιρία ξεκινά από αύριο! Η ΕΜΥ προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε πριν από λίγη ώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, που ξεκινά από αύριο Πέμπτη σε αρκετές περιοχές, θα είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μάλιστα και νέα επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο το βράδυ με πτώση της θεμοκρασίας και χιονοπτώσεις.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο της ΕΜΥ σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται αύριο Πέμπτη στις νοτιότερες περιοχές της χώρας με πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινα και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά.

Την Πέμπτη θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στα Κύθηρα, την Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νότια). Βροχές κατά περιόδους ισχυρές είναι πιθανό να σημειωθούν στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα, την ανατολική Στερεά (κυρίως τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια).

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο αρχικά από τα 600 μέτρα που σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές καθώς και στη Θεσσαλία (κυρίως στο Πήλιο) κατά διαστήματα θα χιονίζει και στα ημιορεινά (500-600 μέτρα.

Οι θυελλώδεις βορειοανατολική άνεμοι στη νότια Πελοπόννησο και τα Κύθηρα θα ενισχυθούν τη νύχτα στα 9 και πιθανόν στα 10 μποφόρ.

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις παραπάνω περιοχές. Επιπλέον ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη νύχτα στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά) ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ.

Το Σάββατο τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίου και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν. 

Πιθανή νέα μεταβολή του καιρού το βράδυ και από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά, καταιγίδες στο Αιγαίο, θυελλώδεις βοριάδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ