Vintage Beauty Pic: Η Αva Gardner σε αυτή τη φωτό είναι η πιο ωραία γυναίκα που πέρασε ποτέ από το Χόλιγουντ;

Η Άβα Λαβίνια Γκάρντνερ ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έλαβε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ, ενώ θεωρείται από πολλούς μια από τις ομορφότερες παρουσίες που πέρασαν ποτέ από τη μεγάλη οθόνη.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει 25η στη λίστα με τις 25 λαμπρότερες σταρ της ιστορίας του σινεμά.

http://monsieurf.typepad.com/photos/uncategorized/2007/03/31/ava_gardner_1.jpg

Η Άβα Γκάρντνερ γεννήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων του 1922 στην Γκραμπτάουν της Βόρειας Καρολίνας. Ήταν το μικρότερο από τα επτά παιδιά της Μαίρη Ελίζαμπεθ και του Τζόνας Γκάρντνερ, αγροτών που εκμεταλλεύονταν μια φυτεία καπνού. Όταν τα παιδιά ήταν ακόμη μικρά, η οικογένεια έχασε την περιουσία της, οπότε οι δύο γονείς άλλαξαν μια σειρά από επαγγέλματα σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Καρολίνας.

http://3.bp.blogspot.com/-85CodR0vFUw/UJrfKa3ChuI/AAAAAAAAASg/6Wn5ohZsjoo/s1600/05+Gardner%2c+Ava+%28One+Touch+of+Venus%29_NRFPT_02.jpg

Η Άβα πραγματοποίησε τις σπουδές της στο Χριστιανικό Κολλέγιο του Ατλάντικ Σίτυ, στην πόλη Γουίλσον της Βόρειας Καρολίνας και αργότερα παρακολούθησε μαθήματα δακτυλογράφησης και στενογραφίας. Έχασε τον πατέρα της το 1938 από βρογχίτιδα.

http://img.grouponcdn.com/deal/stRRETEq86p63bsC6MXK/qn-2048x1229/v1/c700x420.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-mw8CkxHKx6E/Tn2r-gtywfI/AAAAAAAADpM/8M0GJTT3iXo/s1600/ava+gardner.+070.jpg

Κατά τη διάρκεια της νεανικής της ηλικίας έκανε μερικές επισκέψεις στη Νέα Υόρκη, στο σπίτι της μεγαλύτερης αδερφής της Μπέα, με το παρατσούκλι Μπάπι, η οποία ήταν παντρεμένη με έναν επαγγελματία φωτογράφο, το Λάρρυ Ταρρ. Εντυπωσιασμένος από την ομορφιά του νεαρού κοριτσιού, που ήταν πλέον 17 χρονών, της τράβηξε μερικές φωτογραφίες και τις εξέθεσε στις βιτρίνες του φωτογραφικού του στούντιο.

http://cdni.condenast.co.uk/452x610/a_c/7_agardner_v_7jan11_rex_b.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-mTKZ7mW-RD8/TvX1q1TllPI/AAAAAAAADTU/XDiu3lvCRuQ/s1600/Ava+Gardner20.jpg

Εκεί την πρόσεξε ένας υπάλληλος της εταιρίας MGM και πρότεινε στο Λάρρυ να τις στείλει στο κινηματογραφικό στούντιο. Ο Μάρβιν Σχενκ, που αναλάμβανε τα νεαρά ταλέντα της MGM, ανακάλυψε τις φωτογραφίες, επικοινώνησε μαζί της και της έκανε δοκιμαστικό.

http://3.bp.blogspot.com/-vFOa5wZiEdU/UZnxZjFWFcI/AAAAAAAAQeY/6Ff079puL1s/s1600/ava+gardner.+007.jpg

http://www.grayflannelsuit.net/blog/wp-content/uploads/2012/10/vintage-halloween-pinup-ava-gardner.jpg

Το 1941, υπέγραψε ένα συμβόλαιο επτά ετών με την MGM για πενήντα δολάρια την εβδομάδα. Έτσι αναχώρησε μαζί με την αδερφή της για το Χόλλυγουντ.

 

Όντας σε μειονεκτική θέση εξαιτίας της έντονης ντοπιολαλιάς της, η Άβα έπρεπε για αρχή να μετριάσει τις προσδοκίες της ποζάροντας για pin-up φωτογραφήσεις και λαμβάνοντας μικρούς ρόλους από τους οποίους και έμαθε το επάγγελμά της. Μάλιστα το όνομά της δεν αναφερόταν καν στους τίτλους των 14 πρώτων ταινιών που γύρισε κατά την περίοδο 1941 έως 1943. Το όνομά της εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους τίτλους της ταινίας «Three Men in White» το 1944. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την wikipedia, παρακολούθησε μαθήματα ορθοφωνίας και απαγγελίας για να απαλλαγεί και από την προφορά της Βόρειας Καρολίνας, καθώς και μαθήματα υποκριτικής τέχνης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ