Wet shaving: Οι άνδρες επιστρέφουν στο κλασικό ξύρισμα κούρεμα και γίνονται ξανά αρσενικά

Το proper coat στο χρώμα του χειμώνα, το δημοφιλές camel, είναι προσεκτικά τοποθετημένο σε σκαλιστή κρεμάστρα, κοντά σε μια vintage δερμάτινη πολυθρόνα.

Το συγκεκριμένο camel coat από τα ωραιότερα ανδρικά «κομμάτια» της σεζόν φέρει την υπογραφή Paul Smith.

Ο νεαρός άνδρας το έχει συνδυάσει με λευκό πουκάμισο, καρό άψογο γιλέκο, σκουρόχρωμο παντελόνι και χειροποίητα παπούτσια Berlutti.

Οι κλασικές συνήθειες επιστρέφουν. Στο ντύσιμο και την ανδρική περιποίηση.

Το Barder Shop (Barbiere) των Dolce & Gabbana στο Mayfair της Βρεττανικής πρωτεύουσας αντικατοπτρίζει την υψηλή αισθητική, την πολυτέλεια και ίσως τον μαξιμαλισμό που βγάζουν προς τα έξω οι διάσημοι Ιταλοί σχεδιαστές.

Το πράσινο στους τοίχους δένει με το καφέ, το λευκό, το δέρμα, τις απλίκες σε άσπρα χρώματα, τις «βαρύγδουπες» χρυσές και λεοπάρ πολυθρόνες, το πάτωμα με τις πλάκες που… νομίζεις ότι θα παίξεις σκάκι. Η ατμόσφαιρα είναι elegant και relaxed. 

Ο επισκέπτης νοιώθει ότι συνυπάρχουν άψογα το Βρεττανικό στυλ με κάτι από το παραδοσιακό Italian barbering. Στο The Dolce & Gabbana Barber, το πολυσυζητημένο τα τελευταία χρόνια classic wet shaving είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Η διαδικασία του κλασικού ξυρίσματος, με τις ζεστές πετσέτες, τα wet shave razors σε…ετοιμότητα, τα ακριβά προϊόντα, αποτελεί για πολλούς ένα ταξίδι στις αισθήσεις, κυρίως όμως την επιστροφή στις ρίζες γι’ αυτούς που αγαπούν τα κλασικά πράγματα με το «άγγιγμα» της πολυτέλειας και διαχρονικότητας.

Το barber shop του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεττανία» ίσως δεν είναι τόσο μαξιμαλιστικό ως προς το interior design, όσο των Dolce & Gabanna, της New Bond Street ή ανάλογα στο Μιλάνο, το Βερολίνο, τη Μαδρίτη ή την Καλιφόρνια, με το περίφημο BAXTER να είναι γεμάτο πάντα από γοητευτικούς άνδρες.

Η ατμόσφαιρα είναι ήρεμη, χαλαρή. Ο χώρος πολυτελής, με μεγάλες δερμάτινες πολυθρόνες, τεράστιο καθρέφτη και τα μικρά και μεγαλύτερα εργαλεία (ξυραφια, βούρτσες, κρέμες, υγρά σαπούνια και ασημένια μπωλ) πάνω στο χειροποίητο ξύλο, όπως αναφέρει το in.gr.

Ο πελάτης απολαμβάνει πραγματικά το wet shaving, σε ένα χώρο που θυμίζει ανάλογους σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Οι άνδρες μετά το τέλος της διαδικασίας αισθάνονται το δέρμα τους απαλό, καθαρό. Οι έλληνες πελάτες έχουν αρχίσει να νοιώθουν οικεία σε μια δοκιμασία που λατρεύουν οι Ιταλοί και οι Καλιφορνέζοι. Η βαριά ξύλινη πόρτα με τα κρύσταλλα του Barber shop της «Μεγάλης Βρεττανίας» ανοίγει σιγά-σιγά…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ