Απόψε τα γενέθλια του Εμανουέλ Μακρόν σε πολυτελή έπαυλη με την αγαπημένη του Μπριζίτ

O Γάλλος πρόεδρος θα γιορτάσει τα γενέθλια του σε "βασιλικό στυλ"

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, κλείνει τα 40 και ετοιμάζεται να το γιορτάσει με την σύζυγο του Μπριζίτ   στον  πολυτελή και τεράστιο πύργο Σαμπόρ, όπου έζησε ο βασιλιάς Φραγκίσκος Α΄.  Ο Μακρόν που έχει χαρακτηριστεί  «ο πρόεδρος των πλουσίων», έφτασε στον πύργο του Σάμπορ, την Παρασκευή μαζί με τη γυναίκα του και μέλη της οικογένειας του για τον εορτασμό των γενεθλίων του που είναι στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο Μακρόν,  θα δειπνήσει απόψε για να γιορτάσει τα γενέθλιά του σε ένα σαλόνι του πύργου, ενός από τα ωραιότερα αρχιτεκτονικά στολίδια στην Κοιλάδα του Λίγηρα, όπως αναφέρει η Le Monde.

Getty Images

Στις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος για τον "χλιδάτο" τρόπο που επέλεξε να γιορτάσει τα γενέθλια του,  οι υπηρεσίες της γαλλικής προεδρίας απάντησαν ότι «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας περνά το Σαββατοκύριακο με τη σύζυγό του, Μπριζίτ, ιδιωτικά, στην περιοχή Λουάρ-ε-Σερ, κοντά στον κάστρο Σαμπόρ ιδίοις χρήμασι». 

 Ο Μακρόν μένει σε μια παλιά κατοικία μέσα στο δάσος που βρίσκεται «στο κέντρο του βασιλικού κτήματος, μερικά μέτρα από τον πύργο». Η κατοικία αυτή έχει διαμορφωθεί πλέον έτσι ώστε να στεγάζει μερικές μικρές αγροικίες 4 αστέρων. Η καθεμιά μπορεί να νοικιαστεί μεταξύ 800 και 1.000 ευρώ για ένα Σαββατοκύριακο.

Ο πύργος Σαμπόρ, που είναι πολύ κοντά, έχει εγγραφεί στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO και δέχεται σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. Οικοδομήθηκε πριν από σχεδόν πέντε αιώνες για να ικανοποιηθεί ένα καπρίτσιο του βασιλιά Φραγκίσκου Α΄(1494-1547).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ