Τρεις καμήλες "κόβουν βόλτες" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για καλό σκοπό

Εορταστική και φιλανθρωπική δράση

Τρεις καμήλες ήρθαν για να... στολίσουν τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας αυτό το Σαββατοκύριακο και θα μείνουν καθόλη τη διάρκεια των εορτών. Πρόκειται για μια εικαστική παρέμβαση που γίνεται σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και τον δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την επίβλεψη του εικαστικού Μάριου Ελευθεριάδη.

Σε αυτήν τη δράση, η οποία άρχισε σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, συμμετέχουν όσοι το επιθυμούν, καθώς λειτουργεί εργαστήριο στην παρακείμενη οδό (Γεωργίου Σταύρου), όπου θα ετοιμάζονται οι δημιουργίες με τις οποίες θα «ντυθούν» οι καμήλες και ο τρόπος που θα πλαισιωθούν, ανάλογα με την έμπνευση των πολιτών. 

Στόχος, σύμφωνα με τον κ.Ελευθεριάδη, είναι εκτός από τον στολισμό της πόλης, να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για μια φιλανθρωπική δράση που «τρέχει» παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου από γνωστό ζαχαροπλαστείο. Αυτή αφορά σε ένα συγκεκριμένο προϊόν, τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου δίνονται για να ντυθούν τα βρέφη από τα ιδρύματα «Άγιος Στυλιανός», παιδικά χωριά SOS και το κέντρο βρεφών «Μητέρα». Πρόκειται για τσουρέκια «ντυμένα ή φασκιωμένα» με υφάσματα, τα οποία πωλούνται για το συγκεκριμένο τον σκοπό. 

«Έτσι σήμερα και αύριο, θα ντύσουμε τις καμήλες, όπως θα ντύσουμε και τα μωρά που το έχουν ανάγκη» σημείωσε ο κ. Ελευθεριάδης. 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ