«Χρειάζονται πολλοί για να σωθεί ένας»:Το μήνυμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τα φετινά Χριστούγεννα

Πόσοι άνθρωποι χρειάζονται για να σωθεί μια ζωή; Πόσα χέρια πρέπει να κρατηθούν σφιχτά για να σχηματίσουν μία αλυσίδα ελπίδας; Πόσες ελπίδες πρέπει να ενωθούν για να γίνει το θαύμα;

Στην αυτοσχέδια κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα κάπου στην άλλη άκρη του πλανήτη ένας άνθρωπος κινδυνεύει. Χρειάζεται επειγόντως να μπει στο χειρουργείο. Όλα είναι έτοιμα. Η γιατρός απλώνει το χέρι και ζητά νυστέρι. Αλλά το χέρι μένει άδειο. Το νυστέρι λείπει.

Ο ασθενής ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου. Και τότε οι κρίκοι ενώνονται, η αλυσίδα ζωής σχηματίζεται και το νυστέρι φτάνει στο χέρι του γιατρού.Αυτά τα Χριστούγεννα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μάς καλούν να γίνουμε όλοι κρίκοι μιας αλυσίδας που σώζει ζωές σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ως οργάνωση επείγουσας παρέμβασης γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει αυτή η αλυσίδα και να ενεργοποιείται γρήγορα ιδιαίτερα όταν ξεσπά μια κρίση. Η εμπειρία όλων αυτών των χρόνων τους έχει μάθει πόση σημασία έχει κάθε κρίκος αυτής της αλυσίδας ξεχωριστά.Η αλυσίδα αυτή μπορεί να είναι πολύ μεγάλη.

Μπορεί να ξεκινά από την Ελλάδα και να φτάνει στη Λατινική Αμερική, την Ασία, την Αφρική. Πάντα όμως ο πρώτος κρίκος είμαστε όλοι εμείς κάνοντας μια δωρεά και ο τελευταίος κρίκος είναι ο ασθενής που θα λάβει τη βοήθειά μας.

Πάντα στο ενδιάμεσο είναι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι με την πολύχρονη τεχνογνωσία τους μετατρέπουν την υποστήριξή μας σε άμεση, σωτήρια ιατρική φροντίδα προς όλους εκείνους που την έχουν ανάγκη.Γιατί τελικά χρειάζονται πολλοί για να σωθεί ένας.

Γίνε κι εσύ μέρος της αλυσίδας ενισχύοντας το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα εδώ:https://msf.gr/many-one

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ