Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αίγυπτος: Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ακέφαλο άγαλμα που πιστεύεται ότι ανήκει στην αρχαία Ελληνίδα θεά Αρτέμιδα (ΦΩΤΟ)

Από το άγαλμα λείπουν τα πόδια και το δεξί χέρι

Ένα ακέφαλο άγαλμα που πιστεύεται ότι ανήκει στην αρχαία θεά Αρτέμιδα έφεραν στο φως μέλη της αιγυπτοελβετικής αρχαιολογικής αποστολής στην αρχαία πόλη του Ασουάν της Αιγύπτου.

GEBEL AL-SILSILA PROJECT

Όπως αναφέρει το BBC,  η αποστολή, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Βόλφγκανγκ Μίλερ,ανακάλυψε το άγαλμα του οποίου η ενδυμασία φαίνεται να αντιστοιχεί στην αρχαία Ελληνίδα θεά. Ωστόσο, από το άγαλμα λείπουν τα πόδια και το δεξί χέρι.

Η ανακάλυψη αυτή ανακοινώθηκε από το «Αλ Αχράμ» με μία σειρά άλλα σημαντικά ευρήματα από αρχαιολογικές αποστολές, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται τέσσερις παιδικοί τάφοι της 18ης δυναστείας και ένα νεκροταφείο.

Η νέα ανακάλυψη θα έφερνε περισσότερο φως στα ταφικά έθιμα καθώς και στην κοινωνική, οικονομική και θρησκευτική ζωή των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της 18ης δυναστείας, γνωστή και ως εποχή Thutmosid. δήλωσε η Δρ. Maria Nilsson, επικεφαλής της σουηδικής αποστολής.

EPA/MOHAMED HOSSAM

Το άρθρο δημοσιεύθηκε και στο Madeingreecenews

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ