Αυτά είναι τα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου: Από την Ελβετία ως το Τόκιο, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη

Από το Παρίσι μέχρι το Τόκιο, αυτά είναι τα δέκα εστιατόρια που θέλουν...γερό πορτοφόλι.

Ένα γεύμα δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα ακριβό για να είναι καλό, αλλά ορισμένες φορές παίρνεις αυτό που πληρώνεις.

Το clickatlife.gr σας παρουσιάζουμε δέκα από τα πιο ακριβά και exclusive εστιατόρια στον κόσμο, τα οποία εκτός από υπέροχο και εντυπωσιακό φαγητό, προσφέρουν μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

Sublimotion
Με έδρα την Ίμπιζα της Ισπανίας, το Sublimotion είναι κυριολεκτικά το πιο ακριβό και exclusive εστιατόριο στον κόσμο και με διαφορά, όπως θα διαπιστώσετε από την συνέχεια της λίστας μας. Η τιμή ανά άτομο είναι 1.850 δολάρια και κάθε κράτηση μπορεί να συμπεριλαμβάνει μέχρι 12 άτομα. Το γεύμα που προσφέρεται αποτελείται από 15 με 20 πιάτα, ενώ παράλληλα θα μπορείτε να απολαύσετε μια καλλιτεχνική παράσταση 3 ωρών.

Masa
Το γιαπωνέζικο εστιατόριο στην καρδιά του Μανχάταν έχει την ιδιαίτερη τιμή να είναι το πιο ακριβό εστιατόριο σε όλες τις ΗΠΑ, με το κόστος ανά άτομο να φτάνει τα 595 δολάρια. Είναι ένα από τα δυο μονάχα εστιατόρια σε όλη την Βόρεια Αμερική που έχει sushi bar κατασκευασμένο από ξύλο hinoki, ενώ τα περισσότερα ψάρια που σερβίρονται έχουν έρθει αεροπορικώς από την Ιαπωνία.

Kitcho
Το κόστος ανά άτομο σε αυτό το παραδοσιακό εστιατόριο του Κιότο είναι περίπου 600 δολάρια, καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά της χώρας. Σε αυτό όμως θα μπορείτε να απολαύσετε το δημοφιλές kaiseki, το οποίο είναι ένα γεύμα με αρκετά πιάτα που σερβίρονται σε συγκεκριμένη σειρά και εξελίχθηκε από τις ιεροτελεστίες του τσαγιού.

Plaza Athénéé Maison
Με ιδιοκτήτη τον καταξιωμένο σεφ Alain Ducasse, το συγκεκριμένο εστιατόριο στο κέντρο του Παρισιού προσφέρει μοναδικές (και πανάκριβες) γαστρονομικές εμπειρίες. Το κόστος ανά άτομο μπορεί να είναι γύρω στα 550 δολάρια, αλλά τα πιάτα που θα δοκιμάσετε θα σας μείνουν αξέχαστα.
Restaurant Le Meurice
Το Le Meurice βρίσκεται στο Παρίσι και είναι εμπνευσμένο από το παλάτι των Βερσαλλιών, με τους κρυστάλλινους πολυέλαιους, το μπρούτζο και το μάρμαρο να κυριαρχούν στην διακόσμηση. Όπως θα περίμενε κανείς, οι τιμές αυτού του γαλλικού εστιατορίου είναι «αυτοκρατορικές», με το κόστος να κυμαίνεται στα 525 δολάρια ανά άτομο.

Restaurant Guy Savoy De Paris
Το εστιατόριο του Guy Savoy, του σεφ με τρία αστέρια Michelin που εκπαίδευσε τον πιο γνωστό και τηλεοπτικό Gordon Ramsay, έχει γίνει αγαπητό στους Παριζιάνους ως μια από τις πιο εντυπωσιακές και σταθερές επιλογές της πόλης. Μονάχα να είστε προετοιμασμένοι για το διόλου ευκαταφρόνητο κόστος των 525 δολαρίων ανά άτομο.
Ithaa Undersea Restaurant
Μπορεί να μην είναι το πιο ακριβό εστιατόριο της λίστας μας, αλλά έχει ανακηρυχθεί ως το πιο όμορφο του κόσμου το 2014 από την New York Daily News και σίγουρα είναι από τα πιο πρωτότυπα. Το Ithaa Undersea βρίσκεται στις Μαλβίδες, πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με θέα τους κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ κόστος ανά άτομο αγγίζει τα 500 δολάρια.

Urasawa
Ίσως το πιο μικρό εστιατόριο της λίστας μας, το συγκεκριμένο γιαπωνέζικο εστιατόριο βρίσκεται στο λαμπερό Μπέβερλι Χιλς των ΗΠΑ και χωράει μόλις δέκα άτομα, οπότε εάν καταφέρετε να κάνετε κράτηση θα είστε ιδιαίτερα τυχεροί. Το γεύμα των 30 πιάτων για το οποίο είναι γνωστό το εστιατόριο έχει κόστος περίπου 490 δολάρια ανά άτομο.

Ultraviolet
Με ένα υπερσύγχρονο design και τον Γάλλο σεφ Paul Pairet στην κουζίνα, το εστιατόριο της Σαγκάης στην Κίνα είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο φανταχτερά εστιατόρια της λίστας μας. Το κόστος ανά άτομο είναι μεν γύρω στα 450 δολάρια, αλλά εκτός από το εξαιρετικό φαγητό, το εστιατόριο θα σας αποζημιώσει με θεματική μουσική και ένα εντυπωσιακό light show.

Restaurant de l'Hôtel de Ville Crissier
Ο σεφ Benoit Voiler, ο οποίος πέθανε το 2016 είχε ανακηρυχθεί ως καλύτερος σεφ στον κόσμο, με διθυραμβικές κριτικές και έχει αφήσει πίσω του μια εκπληκτική κληρονομιά με το εστιατόριο του στο Κρισιέ της Ελβετίας. Το κόστος ανά άτομο στο τριών αστέρων Michelin εστιατόριο του είναι γύρω στα 415 δολάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ