Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Όταν λέμε πολλά λεφτά το εννοούμε - Μπιλ Γκέιτς: 315 εκατ. δολάρια στην έρευνα για τη γεωργία & την κλιματική αλλαγή

Το ίδρυμα επιθυμεί να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο τους φτωχότερους γεωργούς, ιδίως στην Αφρική.

Το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα χορηγήσει 315 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την έρευνα στον αγροτικό τομέα προκειμένου να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο τους φτωχότερους γεωργούς, ιδίως στην Αφρική, να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή.

Μεταξύ 2018-2020 θα επενδυθούν 300 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα για τις ποικιλίες ρυζιού, αραβόσιτου και καρότων που είναι ανθεκτικές στις ξηρασίες, και την υψηλή θερμοκρασία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε το ίδρυμα στη δημοσιότητα από το Παρίσι, με την ευκαιρία της συνόδου One Planet Summit.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν επίσης για να βρεθεί μια νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση ασθενειών που πλήττουν τη μανιόκα και τις πατάτες και να αναπτυχθούν τεχνικές για τη διαχείριση του εδάφους, κυρίως σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση και την ευφορία του.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τα γαλλικά ιδρύματα BNP Paribas και Agropolis, που εδρεύει στο Μονπελιέ, το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε την έναρξη ενός ξεχωριστού προγράμματος, ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα δοθούν σε 600 Αφρικανούς και Ευρωπαίους ερευνητές οι οποίοι ασχολούνται με τα προβλήματα του αγροτικού τομέα στην Αφρική και την κλιματική αλλαγή.

Περίπου 800 εκατομμύρια άνθρωποι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι περισσότεροι στην υποσαχάρια Αφρική και τη νότια Ασία, εξαρτώνται από τη γεωργία για να επιβιώσουν και αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα να διατηρήσουν την παραγωγή τους σε ικανοποιητικό επίπεδο, κυρίως λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, εξήγησε το ίδρυμα.

Επικαλούμενος αμερικανικές επιστημονικές μελέτες ο Νικ Όστιν, ο επικεφαλής της ομάδας "αγροτικής ανάπτυξης" του ιδρύματος, είπε ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής η συγκομιδή σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να μειωθεί κατά 23% μέχρι το 2050. Ειδικά για την Αφρική, η παραγωγή αραβόσιτου μπορεί να μειωθεί από 20 έως και 50% στο διάστημα αυτό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ