Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Όταν οι ωραίοι έχουν χρέη: Εδώ και μισό αιώνα δέχεται φιλιά από γυναικεία χείλη και... κρύβεται στη Ραβένα της Ιταλίας!

Στην όμορφη Ιταλική πόλη βρίσκεται και... κρύβεται ο πλέον φιλημένος άντρας στον κόσμο.

Τα παγωμένα χείλη του είχαν, μέχρι πρότινος, μια ελαφριά ρόδινη απόχρωση. 

Ίσως αυτό να οφείλεται στα πολυάριθμα φιλιά που έχει δεχτεί από γυναικεία χείλη με κραγιόν… εδώ και σχεδόν μισό αιώνα. Πόσες γυναίκες τον έχουν φιλήσει στο στόμα; Άλλοι λένε πέντε, άλλοι επτά εκατομμύρια και βάλε.

Το όνομα του πολυφιλημένου άντρα είναι Guidarello Guidarelli. Σύμφωνα με την ιστορία, υπήρξε ένας φημισμένος, ατρόμητος Ιταλός πολεμιστής. Το 1468, σε πολύ νεαρή ηλικία, χρίσθηκε ιππότης της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στη διάρκεια της ζωής του έλαβε μέρος σε πολλές μάχες ως αρχηγός του ενετικού στρατού. Όμως το 1501 πέθανε μετά από σοβαρό τραυματισμό σε συμπλοκή με έναν συμπολεμιστή του για ασήμαντο λόγο. 

Την επιτύμβια πλάκα του ανέλαβε να σμιλέψει το 1525 ο Βενετσιάνος γλύπτης Tullio Lombardo ακολουθώντας τις οδηγίες που πρόλαβε να αφήσει ο ιππότης στη διαθήκη του για την κατασκευή ενός μνημείου, το οποίο θα διαιώνιζε τη φήμη του.

Έτσι τώρα κείτεται σε περίοπτη θέση μέσα στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ραβένα, μαρμαρωμένος με την πανοπλία του και το σπαθί του. Ησυχος πια, αφού τον θαυμάζουν μόνο από μακριά. Όμως μέχρι το 2004 είχε δεχτεί εκατομμύρια φιλιά από νεαρά κορίτσια, τα οποία κατέφθαναν από όλο τον κόσμο πιστεύοντας σε έναν θρύλο. Ο θρύλος έλεγε ότι όποια κοπέλα φιλήσει το στόμα του γενναίου (και όμορφου) «μαρμαρωμένου» πολεμιστή Guidarello Guidarelli θα καλοπαντρευτεί με έναν υπέροχο, εξίσου θαρραλέο και ευγενή άντρα μέσα στο τρέχον έτος.

Βέβαια ούτε οι παντρεμένες θα έμεναν παραπονεμένες: Η τοπική παράδοση τους υποσχόταν να γεννήσουν έναν γιo που θα είχε το ίδιο κάλλος και την ίδια ανδρεία με εκείνον. Αν πάλι δεν μπορούσαν να πάνε αυτοπροσώπως, είχαν τη δυνατότητα να παραγγείλουν στο τοπικό γραφείο τουρισμού να εναποθέσει στα πόδια του αγάλματος ανθοδέσμες με τριαντάφυλλα και ερωτικά γράμματα για λογαριασμό τους!

Σύμφωνα με το bimag ωστόσο λόγω της μαζικής θηλυκής υστερίας ο μαρμαρωμένος πολεμιστής άρχισε να έχει σημαντικές φθορές, με αποτέλεσμα το ιταλικό μουσείο να αναγκαστεί να απαγορεύσει στο κοινό να τον αγγίζει. Προχώρησε στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και έβαλε κάμερες ασφαλείας, ώστε να αποφευχθούν τα φιλιά και τα αγγίγματα.

Η τεράστια απήχηση του μύθου (εκατομμύρια φιλιά από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα) επιβεβαιώνει ότι οι περισσότερες γυναίκες κατά βάθος ονειρεύονται να συναντήσουν έναν γενναίο, ευγενικό ιππότη, που θα κλέψει την καρδιά τους. Είναι μια πάγια και σταθερή επιθυμία του θηλυκού πληθυσμού, που παραμένει ίδια και αναλλοίωτη στη σύγχρονη, διαστημική εποχή…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ