Ήρθαν και στην Αθήνα επίσημα τα Χριστούγεννα - Το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος άναψε και... Φωτό

Από σήμερα ξεκινούν και οι 220 εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Αθηναίων.

Την γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας απήλαυσαν χθες το απόγευμα οι κάτοικοι με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.  

Η γιορτή που σηματοδοτεί και επισήμως την έναρξη της εορταστικής περιόδου στην Αθήνα συνεχίστηκε  με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων, της Athens Big Band και του συγκροτήματος Gadjo Dilo.   

Όπως αναφέρει η Lifo, από σήμερα ξεκινούν και οι 220 εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για τις φετινές γιορτές ο Δήμος Αθηναίων, όχι μόνο στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και σε αρκετές συνοικίες του.   

Κάτω από το δέντρο της πλατείας Συντάγματος, από τις 12 έως τις 30 Δεκεμβρίου, θα υπάρχουν ορχήστρες καθώς και ένα εντυπωσιακό Glasshouse-ένας γυάλινος ραδιοθάλαμος, από όπου γνωστοί DJs θα δίνουν από την κεντρική σκηνή τον παλμό και τον τόνο των Χριστουγέννων.   

Στην πλατεία Ομονοίας θα δεσπόζει το χριστουγεννιάτικο καράβι στο κέντρο. Τη μεγαλύτερη νύχτα της χρονιάς, 21 Δεκεμβρίου, θα δοθεί συναυλία υπό τους ήχους και στίχους της Λένας Πλάτωνος στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ στα Προπύλαια θα πραγματοποιηθούν δράσεις φόρος-τιμής στις λέξεις, τα βιβλία, την εξέλιξη και την επιστήμη.  

Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των παιδικών εκδηλώσεων από τις 19 έως τις 31 Δεκεμβρίου. Εκτός από την πλατεία Κλαυθμώνος, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν και στα μουσεία, τις βιβλιοθήκες, τα πολιτιστικά κέντρα, το Κέντρο Πηλού του Δήμου Αθηναίων, καθώς και σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους.   Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, από την Πέμπτη 14 έως την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, βάζει τα γιορτινά της με μουσική, δώρα, παιχνίδια, μαγειρέματα, εργαστήρια και περιμένει μικρούς και μεγάλους στην πιο εορταστική Κυψέλη.   

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ