Φωτίου: Εξοικονομήθηκαν 400 εκατ. ευρώ από σπατάλη υπουργείων - Που θα διατεθούν τα χρήματα

“Η αξιολόγηση έκλεισε ανέλπιστα καλά, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε..."

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου ενημέρωσε για την εξοικονόμηση 400 εκατ. ευρώ από τον περιορισμό της σπατάλης στα υπουργεία της χώρας εκ των οποίων οι δανειστές ενέκριναν τα 325 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Εποχή”, η κα.Φωτίου είπε ότι “η αξιολόγηση έκλεισε ανέλπιστα καλά, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Ως κυβέρνηση διεκδικήσαμε και καταφέραμε όσα χρήματα νομιμοποιήθηκαν από την εξοικονόμηση Δαπανών (Spending Review), να δοθούν αποκλειστικά στον κοινωνικό φάκελο”.

Όπως διευκρίνισε,από τον περιορισμό της σπατάλης στα υπουργεία εξοικονομήθηκαν 400 εκατ. ευρώ εκ των οποίων οι δανειστές ενέκριναν τα 325 εκατ. ευρώ. Από αυτά η κυβέρνηση αποφάσισε τα 315 εκατ. ευρώ να τα διαθέσει στον κοινωνικό φάκελο και συγκεκριμένα 260 εκατ. ευρώ στα οικογενειακά επιδόματα, 40 εκατ. ευρώ για τα σχολικά γεύματα και 15 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών.

Όσον αφορά τη δημιουργία τριών εισοδηματικών κατηγοριών, η κα. Φωτίου είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για ισότιμη αντιμετώπιση των οικογενειών, ενώ εξηγεί ότι σε σύνολο 803.000, οι 734.500 οικογένειες θα ωφεληθούν. Από αυτές οι 682.000 θα ωφεληθούν από 57% έως 110%, ενώ οι υπόλοιπες 55.000 που ανήκουν στις δύο υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες θα δουν κάποιες μειώσεις.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα επιδόματα αναπηρίας, λέγοντας ότι, διαψεύσθηκαν όσοι μιλούσαν για περικοπές, ενώ αντίθετα αποφασίστηκε η πιλοτική εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Φακέλου Αναπηρίας, ο οποίος «"θα δώσει τέλος στις χρονοβόρες και επίπονες διαδικασίες για τα άτομα με αναπηρία...".

Ενώ σχετικά με την πολιτική για το παιδί, η κα. Φωτίου είπε ότι, το 2018 θα δημιουργηθούν 400 νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί για επιπλέον 10.000 παιδιά και επιπλέον 1.800 για το διάστημα το 2019-2020 για 45.000 παιδιά, σχεδόν διπλασιάζοντας τους υφιστάμενους 2.800 σε 5.000 σταθμούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ