Στη μάχη του προϋπολογισμού: Το πολιτικό "μασάζ" στον ΣΥΡΙΖΑ και οι... ετοιμοπόλεμοι 53 που ετοιμάζουν παρέμβαση

Aπό σήμερα, Δευτέρα η κυβέρνηση μπαίνει στη μάχη του προϋπολογισμού.

Νωρίς το μεσημέρι έχουν κληθεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) Οικονομικών, για ενημέρωση - πολιτικό "μασάζ»" από τους υπουργούς στους βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φεύγει σήμερα για το Παρίσι, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος για το κλίμα και την οικονομία που διοργανώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

Στο μεταξύ, η ομάδα των 53 συνεδρίασε εκτάκτως το Σαββατοκύριακο. Συγκεντρώθηκαν περίπου 400 άτομα σε δυο συνεδριάσεις και από την επαρχία. Από κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, ο Νίκος Φίλης, ο Θοδωρής Δρίτσας, οι Τασία Χριστοδουλοπούλου και άλλοι βουλευτές, ενώ άτυπος ηγέτης των 53, υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έλειπε στη Νέα Υόρκη για επαφές με επενδυτές και το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι 53 ετοιμάζουν ένα συνολικό κείμενο στο οποίο θα θέτουν όλα τα θέματα (προσφυγικό, όροι εξόδου από τα μνημόνια – επόμενη ημέρα – καταπολέμηση λιτότητας, πλεονάσματα, κλπ.) και μια παρέμβαση που θα γίνει άμεσα για τους πλειστηριασμούς, στη γραμμή νομοθετικών πρωτοβουλιών με στόχο να προστατευθεί η πρώτη κατοικία.

Η επιτυχής έξοδος από τα μνημόνια «"πρέπει να συνδυαστεί με τη δυνατότητα διαμόρφωσης ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα είναι απαλλαγμένο από τις μνημονιακές λογικές", δήλωσε στο μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

Σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών, αναφέρει ότι "εάν δούμε πως δεν διασφαλίζεται η πρώτη κατοικία στο ύψος που έχει προσδιοριστεί από την κυβέρνηση και δούμε ότι το πράγμα ξεφεύγει", θα πρέπει "να γίνουν οι αναγκαίες εκείνες παρεμβάσεις έτσι ώστε να γίνει πράξη. Ακόμα κι αν δεν είναι κατανοητό από την πλευρά των δανειστών".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ