Επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή: Στο προαύλιο σχολείου της μειονότητας ο Τούρκος πρόεδρος - Ομοεθνείς και συμπολίτες αποκάλεσε τους μουσουλμάνους

Ζήτησε από τα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας να παραμείνουν “γέφυρα φιλίας” μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Δώσατε αγώνα επιβίωσης εδώ και χρόνια και σας συγχαίρω για αυτό», είπε στα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Κομοτηνής ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ανοικτής ομιλίας του στον προαύλιο χώρο του μειονοτικού σχολείου της περιοχής.

Ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλεσε επανειλημμένως «ομοεθνείς» και «συμπολίτες» τους συγκεντρωμένους του πλήθους, ζητώντας να παραμείνουν «γέφυρα φιλίας» μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Επαναλαμβάνοντας αρκετά από σημεία του που είχε θέσει και στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Έλληνα πρωθυπουργό, επισήμανε πως στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης δόθηκαν αποζημιώσεις για «τα λάθη του παρελθόντος».

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκαν στςι 12:20 μ.μ, περίπου 400 άτομα της κοινότητας, αν και οι αρχές περίμεναν αρχικά πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση, εκτιμώντας πως στο σημείο ήταν πιθανό να προσέλθουν ακόμα και 15.000 άτομα. Όταν ο Τούρκος πρόεδρος βγήκε από το αυτοκίνητό του, ο κόσμος άρχισε να τον επευφημεί, φωνάζοντας συνθήματα με το όνομά του στα τουρκικά. «Ηγέτη μας - ηγέτη μας», ήταν ένα από τα αυτά.

Αφού ασπάστηκε τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπήκε, λίγο αργότερα, στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ για να προσευχηθεί.

Πριν την ομιλία του στο μειονοτικό σχολείο, 150 μέτρα από το τζαμί, συναντήθηκε με μαθητές της δευτέρας και της τρίτης λυκείου, προτρέποντας τους να αποκτήσουν πλήρη και σφαιρική εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ