Little black dress: Το περίφημο μικρό μαύρο φόρεμα έχει την τιμητική του στις γιορτές -Ποιο θα διαλέξεις

Ιδανικό για κομψές εμφανίσεις από το γραφείο.... μέχρι το κόκκινο χαλί

Το μικρό μαύρο φόρεμα, γνωστό και ως little black dress, αποτελεί ένα από τα γυναικεία φορέματα που έχουν αγαπηθεί απεριόριστα και δεν πρέπει να λείπει από καμία ντουλάπα. Είναι το λεγόμενο LBD, ένα κομμάτι πασπαρτού που μπορεί να φορεθεί σε όλες τις περιστάσεις. Ανάλογα με τα αξεσουάρ που θα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να το φορέσετε στις πρωινές βόλτες, το γραφείο, το σχολείο, αλλά και τις επίσημες εμφανίσεις σας. Εκτός βέβαια αν πρόκειται για ένα LBD με παγιέτες και στρας σε όλο του το μήκος, το οποίο είναι συνήθως πιο βραδινό.

Πρόκειται για το μαύρο βραδινό ή cocktail dress, με απλό κόψιμο που είναι συνήθως πολύ κοντό – μίνι. Η δημιουργία του έγινε από την Coco Chanel την δεκαετία του ’20 και γρήγορα θεωρήθηκε ως ένα φόρεμα σταθμός στην μόδα. Διαχρονικό, ευέλικτο, κομψό και σε αρκετές περιπτώσεις οικονομικό, το little black dress έχει αγαπηθεί από όλες τις γυναίκες. Το χρώμα του είναι ουδέτερο και πολύ εύκολο να συνδυαστεί.

Το μικρό μαύρο φόρεμα αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για τις στιγμές που σκέφτεστε: «Δεν έχω τι να βάλω». Βρείτε λοιπόν το κατάλληλο σχέδιο που κολακεύει την σιλουέτα σας και φορέστε το σε κάθε περίσταση.

Casual συνδυασμοί με ένα little black dress:

Για τις πιο χαλαρές εμφανίσεις σας μπορείτε να φορέσετε ένα απλό μικρό μαύρο φόρεμα με φλατ παπούτσια. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα sport style look μπορείτε να συνδυάσετε ένα little black dress με sneakers, oxfords ή μπαλαρίνες. Για μια βόλτα στα μαγαζιά ή για τις εξωτερικές δουλειές σας μπορείτε να το συνδυάσετε με μποτάκια και ankle boots με ένα όμορφο σακάκι ή μια πλεκτή ζακέτα.

Υπάρχουν ωστόσο και σχέδια LBD που μπορούν να ταιριάξουν υπέροχα με ένα κολάν. Πρόκειται για τα τύπου μπλουζοφορέματα που αποτελούν ένα υπέροχο ρούχο για casual συνδυασμούς. Φορέστε τα με μαύρο, χρωματιστό ή με σχέδια κολάν, sneakers ή μποτάκια και κλέψτε τις εντυπώσεις.

Little black dress (18)

Chic και business look με το LBD:

Για πιο chic και επαγγελματικά σύνολα φορέστε το μαύρο κοντό σας φόρεμα με γόβες ή ankle boots με τακούνι και ένα υπέροχο κομψό, μεσάτο ή κοντό σακάκι. Αν θέλετε να του δώσετε μια ακόμη υπέροχη νότα και λίγο χρώμα μπορείτε να δέσετε ένα μαντήλι στο λαιμό ή να φορέσετε ένα εντυπωσιακό κολιέ. To beaute την Κυριακή σας προτείνει επίσης, αν θέλετε να τονίσετε την μέση σας και να την κάνετε πιο λεπτή φορέστε μια ζώνη.

Βραδινά και επίσημα σύνολα με το little black dress:

Για τις πιο βραδινές και επίσημες εμφανίσεις σας, φροντίστε να επιλέξετε υπέροχα κομψά και εκθαμβωτικά κοσμήματα στο λαιμό. Κρατήστε ένα μικρό formal τσαντάκι και γόβες σε όποια απόχρωση θέλετε. Αν θέλετε να κρατήσετε χαμηλούς τόνους φορέστε μαύρα ψηλοτάκουνα, ενώ αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό σύνολο με το little black dress, φορέστε φούξια, κόκκινες, μπλε ελεκτρίκ και γενικότερα έντονες χρωματικά γόβες.

Το μικρό μαύρο φόρεμα είναι επίσης ιδανική επιλογή για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Συνδυάστε το με το κατάλληλο εορταστικό μακιγιάζ και γιορτινό μανικιούρ και κλέψτε τις εντυπώσεις.

Ιδανικά σχέδια little black dress για κάθε σωματότυπο:

Υπάρχουν αμέτρητα σχέδια για το μικρό μαύρο φόρεμα που κολακεύουν κάθε σωματότυπο. Ορισμένα εφαρμοστά, κάποια αέρινα και άλλα στενά στον κορμό που ανοίγουν προς τα κάτω, τονίζοντας την μέση.

Little black dress (17)

Αν όμως θέλετε να τονίσετε τα χέρια σας επιλέξτε ένα στράπλες, ασύμμετρο, με δέσιμο στο λαιμό ή με ιδιαίτερη πλάτη LBD. Επίσης, ιδανικά για γυναίκες με όμορφα χέρια είναι και τα αμάνικα ή με πολύ λεπτό τιραντάκι φορέματα.

Τα όμορφα πόδια πρέπει να αναδεικνύονται και αυτό μπορείτε να το πετύχετε με ένα κοντό little black dress με κλειστό λαιμό. Εναλλακτικά επιλέξτε ένα φόρεμα ως το γόνατο με μπροστινό ή πλάγιο σκίσιμο. Επίσης, η ύπαρξη βολάν ή διακοσμητικών στοιχείων στο κάτω μέρος του φορέματος τραβάει την προσοχή σε εκείνο το σημείο.

Για να τονίσετε την όμορφη πλάτη σας επιλέξτε ένα φόρεμα με ανοιχτή πλάτη ή με σκισίματα, είτε με έναν διακοσμητικό φιόγκο που θα τραβήξει την προσοχή. Πολύ καλή επιλογή είναι και τα LBD που δένουν στον λαιμό.

Αν η μέση αποτελεί το δυνατό σας σημείο, τότε επενδύστε σε μια ζώνη, φιόγκους ή ραφή σε εκείνο το σημείο, τα οποία θα τραβήξουν την προσοχή. Πρόκειται για ένα σχέδιο ρομαντικό και άκρως κολακευτικό για τη σιλουέτα.

Όσον αφορά τις γυναίκες με πλούσιο στήθος, το ιδανικό μικρό μαύρο φόρεμα είναι αυτό με την V λαιμόκοψη, το τετράγωνο ντεκολτέ και το scoop ή sweetheart κόψιμο. Αυτά τα σχήματα στη λαιμόκοψη δημιουργούν μια υπέροχη «κορνίζα» για το μπούστο. Αν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε ένα φόρεμα με διακοσμητικά στοιχεία στο ντεκολτέ για να τραβήξουν την προσοχή.

Τέλος, αν είστε περήφανες για τα σφριγηλά και στρογγυλά οπίσθια επιλέξτε ένα wrap LBD ή κάποιο σε Α γραμμή που θα τονίσουν το πίσω μέρος του σώματος σας. Εναλλακτικά επιλέξτε ένα φόρεμα με peplum.

Το μόνο που απομένει είναι να αποκτήσετε το κατάλληλο για την δική σας σιλουέτα. Δείτε παρακάτω 15 υπέροχες προτάσεις για μαύρο φόρεμα από γνωστά και οικονομικά καταστήματα:

Little black dress (2)

Μικρό μαύρο φόρεμα Skater με λεπτομέρειες από δερματίνη – BSB

Little black dress (3)

Μίνι ασύμμετρο φόρεμα από chiffon – Lynne

Little black dress (4)

Κοντό φόρεμα με μακριά μανίκια με βολάν – Bershka

Little black dress (5)

Εφαρμοστό midi φόρεμα με ενσωματωμένο μπολερό από βισκόζη – Celestino

Little black dress (6)

Μίνι φόρεμα με βελούδινη διαφάνεια στο επάνω μέρος – Lynne

Little black dress (7)

Κοντό βελούδινο wrap φόρεμα – ZARA

Little black dress (8)

Εφαρμοστό μίνι φόρεμα με μακρυά μανίκια που έχουν βολάν – Bill Cost

Little black dress (9)

Μίντι φόρεμα με πιέτες και φουσκωτά στο επάνω μέρος μανίκια – Lynne

Little black dress (10)

Μίνι φόρεμα που δένει στον λαιμό με κρόσσια – ZARA

Little black dress (11)

Μίνι φόρεμα με μεταλλικό πουά – Bershka

Little black dress (12)

Mini black dress με έναν ώμο και βολάν στην λαιμόκοψη – Celestino

Little black dress (13)

Κοντομάνικο μίνι κλος φόρεμα σε Α γραμμή – Lynne

Little black dress (14)

Κοντό φόρεμα με πέρλες και μακρύ μανίκι – ZARA

Little black dress (15)

Κοντό εφαρμοστό φόρεμα με πούλιες – Bershka

Little black dress (16)

Mini μαύρο φόρεμα με παγιέτες και V άνοιγμα στην πλάτη – Celestino

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ