Στις κάλπες και πάλι την Κυριακή και τη Δευτέρα οι δικηγόροι της Αθήνας

Ο Δημήτρης Βερβεσός και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος οι δύο “μονομάχοι”.

Ξεκινά αύριο Κυριακή ο δεύτερος γύρος των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), ο οποίος θα ολοκληρωθεί μεθαύριο το βράδυ.

Παράλληλα, και σε άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, όπως της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, κ.λπ. θα διεξαχθεί δεύτερος κύκλος εκλογών.

Στον ΔΣΑ «μονομάχοι» είναι ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος στον πρώτο γύρο έλαβε ποσοστό 25,75% (2.785 σταυρούς) και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο οποίος έλαβε ποσοστό 17,42% (1.884 σταυρούς), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος ο Δ. Βερβεσός, θα μείνει εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου, καθώς κατήλθε στις εκλογές ως υποψήφιος πρόεδρος, χωρίς να είναι επικεφαλής συνδυασμού. Και αυτό ανεξάρτητα εάν ο συνδυασμός «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» που συμμετείχε στις εκλογές χωρίς υποψήφιο πρόεδρο, αποτελεί την δεξαμενή των συμβούλων που θα τον στηρίξουν στην περίπτωση της εκλογής του.

Παράλληλα, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος ο Δ. Αναστασόπουλος, μετακυλά σε θέση συμβούλου και ο τελευταίος σε ψήφους εκ των 4 συμβούλων του, μένει εκτός Διοικητικού Συμβουλίου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ είναι ανδροκρατούμενο. Η μόνη γυναίκα μεταξύ 24 ανδρών είναι Μαρινέττα Γούναρη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ