Το Μεσαίωνα φτιάχτηκε η πρώτη lemon pie ! Πότε προστέθηκε η λαχταριστή μαρέγκα

Η ιστορία του αγαπημένου γλυκού

Ένα από τα πιο αγαπημένα επιδόρπια είναι η λεμονόπιτα. Με ελαφριά  γλυκόξινη γεύση, που αφήνει ευχάριστη αίσθηση στον ουρανίσκο κρατάει μία από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις όσων αγαπούν τις εκλεπτυσμένες γεύσεις. Η ιστορία της lemon pie φημολογείται πως ξεκίνησε από την εποχή του Μεσαίωνα. Από τότε το λεμόνι αποτελούσε βασικό υλικό για τη δημιουργία ευωδιαστών γλυκών.  Έτσι αρχικά δημιουργήθηκε η ευωδιαστή κρέμα της lemon pie και στη συνέχεια έγινε η προσθήκη της τραγανής μαρέγκας η οποία τελειοποιήθηκε τον 17ο αιώνα.

Η πρώτη καταγεγραμμένη συνταγή αποδόθηκε στον Αλέξανδρο Frehse, έναν ελβετό φούρναρη. Υπάρχουν βεβαίως και κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι η βοτανολόγος Emile Campbell-Browne (1830-1925) είχε μια πολύ παρόμοια συνταγή η οποία είχε επινοηθεί από το μαγειρικό προσωπικό του Wigbeth Dorset κατά το 1875.

Η λεμονόπιτα, όπως είναι γνωστή σήμερα, είναι προϊόν του 19ου αιώνα. Πρόκειται για ένα είδος ψημένης πίτας με γέμιση κρέμα λεμόνι και μια αφράτη επικάλυψη μαρέγκας. Η κρέμα συνήθως παρασκευάζεται με κρόκους αυγών, ξύσμα και χυμό λεμονιού, ζάχαρη, και προαιρετικά άμυλο.

Αυτό δίνει μια υφή παρόμοια με εκείνη μιας ανθεκτικής πουτίγκας. Η μαρέγκα, η οποία περιλαμβάνει επίσης χτυπημένο ασπράδι αυγού και ζάχαρη, μαγειρεύεται πάνω από την γέμιση.

Πηγή: Wikipedia

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ