Πέθανε ο Κροάτης που ήπιε δηλητήριο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ΒΙΝΤΕΟ)

Εβγαλε από την τσέπη του ένα φιαλίδιο και κατάπιε το περιεχόμενο μπροστά στις κάμερες που κατέγραφαν το περιστατικό.

Απεβίωσε σε νοσοκομείο της Χάγης ο Σλόμπονταν Πράλγιακ, 72 ετών, ο διοικητής των δυνάμεων των Κροατών της Βοσνίας στη διάρκεια του πολέμου, ο οποίος κατάπιε σήμερα δηλητήριο κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, που επιβεβαίωσε την καταδίκη του σε 20 χρόνια κάθειρξη, στο εφετείο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, σύμφωνα με το επίσημο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina.

Νωρίτερα, η ολλανδική αστυνομία κήρυξε τόπο εγκλήματος την αίθουσα του δικαστηρίου όπου ο Πράλγιακ κατάπιε το δηλητήριο.

Η δίκη ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη έξι πρώην υψηλόβαθμων πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων των Κροατών της Βοσνίας έλαβε σήμερα μια δραματική τροπή όταν ένας από τους κατηγορούμενους «πήρε δηλητήριο» με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει τη δίκη, όπως αναφέρει το avgi.gr

Ο Σλόμπονταν Πράλγιακ, 72 ετών, φώναξε «Ο Πράλγιακ δεν είναι εγκληματίας. Αρνούμαι την ετυμηγορία σας» που επιβεβαίωνε την καταδίκη του σε κάθειρξη 20 ετών.

Στη συνέχεια έβγαλε από την τσέπη του ένα φιαλίδιο και κατάπιε το περιεχόμενο μπροστά στις κάμερες που κατέγραφαν το περιστατικό.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι ο Πράλγιακ είναι ζωντανός και δέχεται ιατρική φροντίδα.

Η δίκη διακόπηκε και ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο πελάτης του «πήρε δηλητήριο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ