Mikayla Holmgren: H πρώτη γυναίκα με σύνδρομο down που βρήκε το θάρρος να συμμετέχει στον διαγωνισμό ομορφιάς για την Miss Minnesota USA και βραβεύτηκε (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ήθελε να δείξει ότι οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες μπορούν να πάνε πέρα από τα όνειρα τους και το κατάφερε

"Θέλω να δείξω στους άλλους ποιο είναι το νόημα, ότι κάποιος με ειδικές ανάγκες μπορεί να φτάσει πέρα από τα όνειρα του". Αυτά είναι τα λόγια της 22χρονης Mikayla Holmgren που βρήκε το θάρρος να συμμετάσχει σε διαγωνισμό ομορφιάς σε πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών, και μάλιστα βραβεύτηκε!

Ποιο είναι το ιδιαίτερο στην περίπτωση της; Ότι η 22χρονη κοπέλα από το Stillwater, της Μινεσότα, είναι η πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Down που συμμετείχε σε διαγωνισμό για την ανάδειξη της Miss Minnesota και παρ’ότι δεν στέφτηκε βασίλισσα της βραδιάς, κατάφερε να κερδίσει δύο άλλα βραβεία που αναδεικνύουν το πνεύμα και την προσωπικότητά της.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερο γι αυτή τη μικροσκοπική φοιτήτρια που κέρδισε το βραβείο "Spirit of Miss USA"  και το Director’s Award! "Ήταν απίστευτο! Έπαθα τόσο μεγάλο σοκ που ξέσπασα σε κλάμματα. Από μία εκδήλωση για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες βρέθηκα σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς ομορφιάς στον κόσμο" λέει η ίδια.

Η διευθύντρια του διαγωνισμού, Denise Wallace Heitkamp, παραδίδοντας το βραβείο στην Mikayla, είπε χαρακτηριστικά:

«Κάθε φορά που μιλάς και χορεύεις, κάνεις όλο τον κόσμο να χαμογελά». Όπως είπε, «Χωρίς εγωισμό και με μεγάλη ταπεινότητα, κατορθώνεις να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο».

Η Holmgren επί του παρόντος σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Bethel, εργάζεται στο κέντρο φροντίδας παιδιών του πανεπιστημίου, είναι πρέσβειρα του Best Buddies (μία ΜΚΟ που διδάσκει ανθρώπους με διανοητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες) και, όπως δηλώνει η ίδια, λατρεύει να χορεύει και να βρίσκεται επί σκηνής. Η Μikayla όπως αναφέρει το Reuters, χορεύει από 6 χρονών.

Η απόφασή της να συμμετάσχει στον διαγωνισμό Miss Minnesota, αποτελεί μια συγκινητική ενέργεια καθώς ενέπνευσε πολύ κόσμο που πάσχει από το ίδιο σύνδρομο. Με το που άρχισε να κυκλοφορεί στα Μέσα η είδηση της συμμετοχής της, πολλές ήταν οι μητέρες που έφεραν τα παιδιά τους -που επίσης πάσχουν από το σύνδρομο Down- για να την παρακολουθήσουν να διαγωνίζεται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ