Ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα - Ποιες αλλαγές θα γίνουν

Σε 1.173.000 έχει φθάσει ο αριθμός των αιτήσεων.

 

Σε 1.173.000 έχει φθάσει ο αριθμός των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα μέχρι το πρωί της Τετάρτης, ενώ εξ αυτών έχουν εγκριθεί τα 507.000 αιτήματα. Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένονται και οι διορθώσεις στην πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων.

Σήμερα, Τετάρτη, είναι η τρίτη ημέρα υποβολής των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Καρέλας, από τις υποβληθείσες αιτήσεις ένα ποσοστό της τάξεως του 20% (238.000) απορρίφθηκαν, ενώ οι υπόλοιπες (περίπου 300.000) βρίσκονται σε αναμονή για τις επόμενες ενέργειες (λείπουν κάποια στοιχεία, αναμονή συναίνεσης, κ.λπ.). Αυτές οι αιτήσεις θεωρούνται εν δυνάμει εγκεκριμένες κατά τον Γενικό Γραμματέα. 

Ο ΓΓ Κοινωνικής Πρόνοιας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα εγκριθούν τελικά περίπου 1.280.000 αιτήσεις. Οι μοναδικές επισκέψεις στην ιστοσελίδα ήταν πάνω από 2.000.000 από το βράδυ της Κυριακής, ενώ οι επισκέψεις σελίδων ξεπέρασαν τα 20.000.000, όπως μεταδίδει το in.gr

Αναφορικά με τους ανέργους που είχαν μείνει άνεργοι για έξι συνεχείς μήνες το 2017 επανέλαβε ότι θα αφαιρεθεί από το εισόδημά τους -του έτους 2016- ένα ποσό της τάξεως των 9.000 (συν 1.500 ανά επιπλέον μήνα άνω των 6 μηνών) έτσι ώστε να καταστούν δικαιούχοι.

Οι αλλαγές για το κοινωνικό μέρισμα

Οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το μεσημέρι είναι οι ακόλουθες:

  • Το πρόβλημα με τα προστατευόμενα μέλη (σ.σ. σχετικά με τη συναίνεση)
  • Θα μπορεί και η χήρα (ασφαλισμένη) του θανόντος ή ο χήρος (ασφαλισμένος) της θανούσης να υποβάλουν μόνοι τους αιτήσεις
  • Θα μπορεί και ο φιλοξενούμενος θανόντος να υποβάλει ο ίδιος αίτηση
  • Γίνονται διορθώσεις σε ΑΜΚΑ

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ