Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

ΕΣΡ: Τη Δευτέρα η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Μετά από τη δημοσιοποίηση η διαδικασία εισέρχεται στο τελικό στάδιο.

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την προκήρυξη του διαγωνισμού χορήγησης πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα δημοσιοποιήσει τη προσεχή Δευτέρα την προκήρυξη -κάτι που ήταν να γίνει στις 20 του μήνα- καθώς έπρεπε να μεταφραστεί και στα Αγγλικά, όπως αναφέρει το in.gr.

Μετά από τη δημοσιοποίηση η διαδικασία εισέρχεται στο τελικό στάδιο, καθώς οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν το φάκελο της υποψηφιότητάς τους εντός 45 ημερών. 

Στη συνέχεια το ΕΣΡ θα εξετάσει τους φακέλους και θα δώσει την άδειά του για τη διενέργεια της δημοπρασίας, η οποία δεν θα θυμίζει σε τίποτα την περσινή διαδικασία «τύπου reality» όπου οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες είχαν κλειστεί για μέρες στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. 

Θυμίζουμε ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών αυξήθηκε, φτάνοντας τις επτά, αντί για τέσσερις που ήταν στο νόμο Παππά, με το ελάχιστο τίμημα να είναι καθορισμένο στα 35 εκατομμύρια ευρώ. 

Στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκέντρωση τουλάχιστον 245 εκατομμυρίων ευρώ από τη δημοπρασία, ποσό που είχε συγκεντρωθεί και στην προηγούμενη διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων αδειών και είχε ικανοποιήσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ