Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

«Σε Κλίμακα Σχεδίου»: 23 Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν το σημείο εκκίνησης της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας στη γκαλερί Ευριπίδη (ΦΩΤΟ)

Το κοινό θα θαυμάσει σχέδια των Μίμη Κοντού, Kωνσταντίνου Παρθένη, Παναγιώτη Τέτση, Γιάννη Τσαρούχη και Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα

Το σημείο εκκίνησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπως αποτυπώνεται μέσα από την δυναμική εξέλιξη της φόρμας πάνω στο χαρτί, απεικονίζεται στη νέα έκθεση «Σε Κλίμακα Σχεδίου», η οποία παρουσιάζεται την Εvripides Art Gallery.

Ανδρεαδάκης Δημήτρης

Πρόκειται για μια σειρά σημαντικών σχεδίων Ελλήνων καλλιτεχνών, παλαιότερων και σύγχρονων, από τον χώρο της ζωγραφικής και της γλυπτικής, τα οποία δίνουν την ευκαιρία στον θεατή να γνωρίσει και να προσεγγίσει το έργο του κάθε εικαστικού, από τα πρώιμα στάδια, έως την βαθύτερη ερμηνευτική διάσταση του έργου. 

Γεωργιάδης Σάββας

Το σχέδιο λειτουργεί ως αρχέτυπο της εικόνας, αποτελώντας την πρώτη ανάκλαση της μνήμης,στην αυγή της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Γιαννακάκη Μαρία

Παρακολουθώντας την σταδιακή μεταμόρφωση της φόρμας γίνονται αισθητά τα σημεία διαφοροποίησης του κάθε καλλιτέχνη, τα οποία και προσυπογράφουν την μοναδικότητα της εικαστικής του γραφής, χαρακτηρίζοντας την ταυτότητά του. 

Μπατινάκης Τίμος

Η έκθεση έχει στόχο να αναδείξει το σχέδιο ως θεμελιώδες στοιχείο της καλλιτεχνικής δημιουργίας, εν τη γενέσει της, και να παρουσιάσει τον τρόπο προσέγγισης του κάθε δημιουργού, από τις πρώτες σχεδιαστικές απόπειρες έως τα πιο ολοκληρωμένα έργα. 

Μπίλη Άννα

Στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο, βασισμένο κυρίως στη λειτουργία της γραμμής, είναι άλλοτε γρήγορο, συνοπτικό και λακωνικό, σχεδόν ενστικτώδες και άλλοτε μελετημένο με άνεση χρόνου, ακριβές και  λεπτομερειακό. 

Φασιανός Αλέκος

Η έκθεση, επίσης, προσφέρειτη δυνατότητα στο κοινό να θαυμάσει σχέδια των Μίμη Κοντού, Kωνσταντίνου Παρθένη, Παναγιώτη Τέτση, Γιάννη Τσαρούχη και Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα,τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς των μεγάλων αυτών Ελλήνων δημιουργών.

 Κοντός Μίμης

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: 

Αμάραντος Μιχάλης, Ανανίδας Κώστας, Ανδρεαδάκης Δημήτρης, Βέργη Χρύσα, Βορδώνη Εριέττα, Γεωργιάδης Σάββας,Γιαννακάκη Μαρία, Γκόνου Ειρήνη, Γκούμας Βασίλης, Ηλιοπούλου Ειρήνη, Θεοχαράκη Ντένη, Κουβάκις Γιώργος, Κωτσαλάς Σπύρος, Μαδένης Μιχάλης, Μαρούδα Καλλιρόη, Μιχαλιτσιάνος Νίκος, Μπατινάκης Τίμος, Μπίλη Άννα, Νικολάου Ανδρέας, Παλλαντζάς Χρήστος, Παντελιάς Μίλτος, Παπακώστας Αχιλλέας, Σάμιος Παύλος.  

Τέτσης Παναγιώτης

Χατζηκυριάκος Γκίκας Νίκος

Info:

"Σε κλίμακα σχεδίου"

Aπό τις 25 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου

Evripides Art Gallery
Ηρακλείτου 10 & Σκουφά Κολωνάκι, Αθήνα, 106 73
τηλ: 210 36 15 249, 210 36 15 909, 
www.evripides-art.gr, [email protected]
Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: 
Τρίτη - Πέμπτη- Παρασκευή: 11.00 - 20.30

Τετάρτη: 11.00 -17.00 & Σάββατο: 11.00 -16.00,
Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά
Ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ΑμεΑ.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ