Βίντεο σοκ: Τρεις δασκάλες κακοποιούν παιδιά σε νηπιαγωγείο στην Ιταλία

Εξοργισμένη η κοινή γνώμη στην Ιταλία

Μια απίστευτη ιστορία άσκησης σωματικής και ψυχολογικής βίας σε παιδιά 3- 5 ετών είδε το φως της δημοσιότητας,

Η θλιβερή και ντροπιαστική ιστορία συνέβη σε νηπιαγωγείο του Βερτσέλι στο Τορίνο της Ιταλίας.

Τρεις δασκάλες επέβαλαν πολύ σκληρές τιμωρίες στα παιδιά. Τους ασκούσαν ψυχολογική βία , (απειλές, φωνές, εκφοβισμός) και σωματική βία (χαστούκια , τραβήγματα αυτιών τα πετούσαν στο πάτωμα).

 Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες γονιών ότι τα παίρνουν τα παιδιά τους φοβισμένα από το σχολείο η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες και εγκατέστησε  κρυφές κάμερες στο νηπιαγωγείο. Έτσι αποκαλύφθηκε η δράση των νηπιαγωγών οι οποίες συνελήφθησαν.

 Από  τον περασμένο Μάιο που ξεκίνησε η έρευνα,  συνολικά διαπιστώθηκαν 52 περιστατικά κακοποίησης όπως αναφέρει η εφημερίδα Il giornale

Η πρώτη καταγγελία έγινε από μια μητέρα, η οποία είδε ότι το παιδί της, όταν επέστρεφε από το σχολείο, ήταν σιωπηλό και φοβισμένο. Παράλληλα είχε δει μια εκπαιδευτικό να τραβάει ένα παιδί από τα μαλλιά.

 Σύμφωνα με όσα μπορεί κανείς να διακρίνει από τις εικόνες που κατέγραψαν  οι κρυφές κάμερες, που τοποθέτησαν οι καραμπινιέροι, οι δασκάλες έσπρωχναν, απειλούσαν με ιδιαίτερα δυνατή φωνή και ταπείνωναν τα παιδιά.

Εκπρόσωπος των τοπικών αρχών δήλωσε ότι θα εξαντληθούν τα όρια αυστηρότητας στην τιμωρία των τριών νηπιαγωγών όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες και οι ανακρίσεις. "Είναι μια ιστορία ντροπής και πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα για να μην επαναληφθεί" είπε.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ