Μάνδρα Αττικής: Μετά τις φονικές πλημμύρες ήρθε η "καταιγίδα" στο δημαρχείο - Λογομαχίες και ξύλο στην πρώτη συνεδρίαση (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τάξη αποκαταστάθηκε μετά την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων

Στη σκία της θεομηνίας που  στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνδρας, όχι χωρίς "παρατράγουδα".

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς σκηνές έντασης, όταν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης λογομάχησαν έντονα και ήρθαν «στα χέρια» με τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, μέσα στο Δημαρχείο.

Όπως μετέδωσε ο ANT1, όλα ξεκίνησαν μετά τη σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων των πλημμυρών. Τότε, ο επικεφαλής της μειοψηφούσας παράταξης, Γιώργος Σαμπάνης, άρχισε να φωνάζει και να κατηγορεί τη δήμαρχο Μάνδρας ότι ήταν απούσα, όταν στην πρώτη αυτή συνεδρίαση και με την παρουσία επίτιμων προσκεκλημένων τιμήθηκαν οι νεκροί της περιοχής.
 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι αντέδρασαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι η δήμαρχος βρισκόταν σε αποστολή καταγραφής των προβλημάτων και κάθε άλλο παρά αδιάφορη ήταν προς το δημοτικό συμβούλιο.

Εκείνη την ώρα, μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης ανέβηκαν σε θρανία και γρονθοκοπούσαν τον κ. Σαμπάνη, φωνάζοντάς του ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για την απόφασή του να κάνει αντιπολίτευση αυτές τις δύσκολες ώρες.

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων επανήλθε η ηρεμία περίπου δέκα λεπτά αργότερα, ενώ δήμαρχοι άλλων πόλεων, όπως ο κ. Πατούλης και ο κ. Παχατουρίδης, που ήταν παρόντες, υποσχέθηκαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό του δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, βοηθώντας με κάθε μέσο τους πληγέντες.