Μπιγιονσέ: Η πλουσιότερη & υψηλότερα αμειβόμενη καλλιτέχνης του 2017 - Ποιες έφαγαν την... σκόνη της (ΦΩΤΟ)

Στην κορυφή της ετήσιας λίστας του περιοδικού Forbes.

Στην κορυφή της ετήσιας λίστας του περιοδικού Forbes, με τις υψηλότερα αμειβόμενες καλλιτέχνιδες της μουσικής βιομηχανίας για το 2017, σκαρφάλωσε η Beyonce, μετά από το ιδιαίτερα επιτυχημένο της άλμπουμ “Lemonade” και την εξίσου επιτυχημένη παγκόσμια περιοδεία της.

Σύμφωνα με το Forbes η διάσημη εκπρόσωπος της R&B, που ξεπέρασε σε απολαβές τις Αντέλ και Τέιλορ Σουίφτ, κέρδισε 105 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις του δίσκου και από την περιοδεία της «Formation», ενώ οι απολαβές της ενισχύθηκαν και από τη συλλογή μόδας της, την Ivy Park, καθώς και άλλες επιχειρηματικές της δραστηριότητες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις υψηλότερα αμειβόμενες γυναίκες στον χώρο της μουσικής κατέλαβε η Αντέλ, με απολαβές που έφτασαν τα 69 εκατομμύρια δολάρια

Η Τέιλορ Σουίφτ, που πέρυσι είχε κατακτήσει την κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με απολαβές ύψους 170 εκατομμυρίων δολαρίων, για την επόμενη χρονιά εμφάνισε κέρδη 44 εκατομμυρίων δολαρίων, παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε την παγκόσμια περιοδεία της «1989». 

(GQ)

Σε κάθε περίπτωση, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια αναμένεται να αυξήσει τα έσοδά της στο διάστημα του επόμενου έτους, χάρη στο νέο της άλμπουμ με τίτλο «Reputation»— ο δίσκος με τις υψηλότερες πωλήσεις για το 2017— αλλά και την επερχόμενη περιοδεία της.

Tτην τέταρτη θέση της λίστας του Forbes καταλαμβάνει η Σελίν Ντιόν, με απολαβές ύψους 42 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού σταμάτησε τις εμφανίσεις της στο Λας Βέγκας, μετά τον θάνατο του συζύγου της Ρενέ Ανζελίλ τον Ιανουάριο του 2016.

Για να παρουσιάσουν τη λίστα με τις πλουσιότερες καλλιτέχνιδες της μουσικής βιομηχανίας, οι υπεύθυνοι του Forbes βασίστηκαν σε συνεντεύξεις με ατζέντηδες, μάνατζερ, δικηγόρους κλπ. Η αναφορά στις απολαβές που περιλαμβάνονται στη λίστα αφορά τα έσοδα προ φόρων για ένα διάστημα 12 μηνών, που ξεκινά από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Για τον υπολογισμό των εσόδων των εκπροσώπων της μουσικής βιομηχανίας, ελήφθησαν επιπλέον υπόψη τα στοιχεία που περισυλλέχθηκαν από το Pollstar, τη Recording Industry Association of America και τη Nielsen SoundScan.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ