Απόφαση βόμβα του ΣτΕ: Μετά την πενταετία εκτός φορολογικών ελέγχων οι καταθέσεις

Όπως απαφάνθηκε την Τετάρτη το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μετά την πενταετία δεν μπορεί να λαμβάνονται υπόψη οι κινήσεις και τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα, για φορολογικούς ελέγχους και καταλογισμούς, καθώς έχει επέλθει παραγραφή απαφάνθηκε την Τετάρτη το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η υπ΄ αριθμ. 2934/2017 απόφαση του ΣτΕ, ελήφθη με αφορμή υπόθεση ελέγχου επιχειρηματία, για την επταετία (2001-2008), ο οποίος έχει αποβιώσει και συνέχισε την δικαστική διεκδίκηση η κόρη του ως κληρονόμος.

 Η αρμόδια ΔΟΥ έλαβε υπόψη τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών ως συμπληρωματικά στοιχεία που περιήλθαν στην ΔΟΥ μετά την πάροδο 5ετίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο πριν δούμε το πλήρες κείμενο» δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, για τη νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με το αν τα στοιχεία των εγχώριων τραπεζικών λογαριασμών αποτελούν συμπληρωματικά στοιχεία που θα καθορίζουν τον χρόνο παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων.

«Είναι σίγουρο ότι θα μας βάλει σε ένα νέο κύκλο ανασχεδιασμού. Μιλάμε για νέα αλλαγή, με ό,τι επίπτωση θα έχει αυτή στον προγραμματισμό μας. Σε κάθε περίπτωση, σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» ανέφερε ο Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο 9ο Thessaloniki Tax Forum.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ