Φτιάξτε το νόστιμο βραστό κέικ σοκολάτας του Άκη Πετρετζίκη - Θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Φτιάξτε ένα εύκολο και νόστιμο κέικ σοκολάτας με έναν διαφορετικό τρόπο.

ΥΛΙΚΑ

  • 550 γρ. ξινόγαλο
  • 160 γρ. κουβερτούρα
  • 40 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. καστανή ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 60 γρ. κακάο
  • 600 γρ. νερό βραστό

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό βανίλια
  • ζάχαρη άχνη

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ξινόγαλο, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το βούτυρο, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας, 180 γρ. ζάχαρη και το ξύσμα. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά στα 800 Watt.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μείγμα με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα βουτυροκακαομένο ταψί 25x35 εκ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 220 γρ. ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του μείγματος στο ταψί.
  • Ρίχνουμε από πάνω το βραστό νερό ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του μείγματος.
  • Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και ζάχαρη άχνη.

 

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ