Σημειώστε το όνομα Ευρυδίκη και πάρτε τα μέτρα σας - Έρχεται η κακοκαιρία του Νοεμβρίου

Επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα της Δευτέρας, προβλέπει σε έκτακτη ανακοίνωση της η ΕΜΥ.

Η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Τη Δευτέρα μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Πελοπόννησος, κυρίως τα παραθαλάσσια και πιθανόν το πρωί η νότια Πελοπόννησος. Μέχρι το απόγευμα η ανατολική Στερεά, η Κρήτη και οι Κυκλάδες.

Μέχρι το βράδυ τα Δωδεκάνησα και πιθανόν το βορειοανατολικό Αιγαίο, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Αναλυτικότερα οι περιοχές που θα επηρεαστούν διαδοχικά έχουν ως εξής:

Τρίτη 14-11-2017
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά αρχικά στο Ιόνιο, πιθανόν κατά διαστήματα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές) και από το
βράδυ στη δυτική και νότια Πελοπόννησο. άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 15-11-2017
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στο Ιόνιο και κατά διαστήματα πιθανόν σε όλα τα ηπειρωτικά. άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πιθανόν στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 16-11-2017 και Παρασκευή 17-11-2017
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους πιθανώς θα είναι ισχυρά. άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ με μικρή ενίσχυση την Παρασκευή. θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ