«Μένει Μυστικό»; Πανελλαδική εκστρατεία του «Χαμόγελου του Παιδιού» ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου

Πανελλαδική εκστρατεία ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, με κεντρικό μήνυμα «Μένει Μυστικό» διοργανώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» από τις 11 Νοεμβρίου μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στόχος της καμπάνιας είναι να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τους πολίτες ενάντια στο φαινόμενο, καθώς και να καταγράψει τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων (εισαγγελέων, δικαστικών λειτουργών, Ελληνικής Αστυνομίας, δημοτικών αρχών, εκπαιδευτικών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού) για το θέμα αυτό.

Μέσα από μια σειρά δράσεων και συναντήσεων η εκστρατεία θα αναδείξει την πραγματική του διάσταση του προβλήματος, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Ένα πρόβλημα που –δυστυχώς- συναντάται συχνά στη χώρα μας, με υποθέσεις που συγκλονίζουν το πανελλήνιο.

Σεξουαλικά εγκλήματα που συντελούνται μέσα σε σπίτια και κοινωνίες και ελάχιστες περιπτώσεις που ζητούν βοήθεια.

Ο θυμός, η ντροπή, η ενοχή, αλλά και ο φόβος οδηγεί τα παιδιά θύματα να μην αποκαλύπτουν αυτό που τους συμβαίνει.

Στόχος της πανελλαδικής εκστρατείας είναι η διεξαγωγή ενός ανοιχτού διαλόγου με τους κατά τόπους αρμόδιους θεσμικούς φορείς: Εισαγγελείς, Δικαστικούς Λειτουργούς, ΕΛ.ΑΣ, Δημοτικές Αρχές, Εκπαιδευτικούς, Ακαδημαϊκούς, Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό, καθώς και εκπροσώπους αθλητικών και άλλων συλλόγων.

Στόχος είναι η ενδυνάμωση των προτάσεων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενίσχυση της πρόληψης και αντιμετώπισης των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Σταθμοί της πανελλαδικής εκστρατείας:

Αθήνα (13/11), Πάτρα (14/11), Λάρισα (16/11), τη Χαλκίδα (27/11), το Ηράκλειο (28/11), τα Χανιά (29/11), την Τρίπολη (4/12) και τη Θεσσαλονίκη (8/12).

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των κατά τόπους Περιφερειών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τις δράσεις του ενάντια στη Σεξουαλική Κακοποίηση των παιδιών και να γίνουμε η «φωνή» τους:

Επισκεφτείτε το www.meneimystiko.gr για να ενημερωθείτε για το φαινόμενο, να διαβάσετε πραγματικές ιστορίες παιδιών, να βρείτε στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα και τον κόσμο και κυρίως να γνωρίσετε την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν όλα όσα έχουν υποστεί.

Υπογράψτε στο www.meneimystiko.gr τις προτάσεις που καταθέτει προς ανοιχτό διάλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και να προστατεύσουμε κάθε παιδί από την σεξουαλική κακοποίηση.

Ακολουθήστε τα #ΜένειΜυστικό ή #MeneiMystiko στα social media του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ