Έξυπνα τρικ για αποτρίχωση χωρίς πόνο & τι να προσέξετε!

Ακολουθήστε μερικά απλά, αλλά αποτελεσματικά μυστικά.

Οι περισσότερες μέθοδοι αποτρίχωσης και οι πιο αποτελεσματικές όπως το κερί και η αποτριχωτική μηχανή είναι επώδυνες. Αυτό οδηγεί πολλές γυναίκες στο να τις αποφεύγουν και να καταλήγουν στο ξύρισμα.

Μια γρήγορη και ανώδυνη μέθοδος αποτρίχωσης, το αποτέλεσμα της οποίας ωστόσο δεν έχει μεγάλη διάρκεια. Οι τρίχες βγαίνουν μετά από λίγο και είναι σκληρές και χοντρές, σε αντίθεση με την αποτρίχωση με κερί ή την αποτριχωτική μηχανή, όπως αναφέρει το beautetinkyriaki.gr

Γιατί λοιπόν να νιώθετε πόνο όταν κάνετε αποτρίχωση, αφού μπορείτε να το αποφύγετε; Ακολουθήστε μερικά απλά, αλλά αποτελεσματικά μυστικά για την προετοιμασία του δέρματος σας πριν την αποτρίχωση, αλλά και την φροντίδα του μετά από αυτή και κάντε αποτρίχωση χωρίς πόνο.

Δείτε μια λίστα με έξυπνα τρικ για αποτρίχωση χωρίς πόνο και ειδικά με κερί ή αποτριχωτική μηχανή.

Είδος κεριού αποτρίχωσης:

Η αποτρίχωση με κερί μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη και ανώδυνη αν επιλέξετε ένα σκληρό κερί, αντί για ένα απαλό. Ο λόγος είναι πως το σκληρό κερί αφαιρεί την τρίχα από την ρίζα χωρίς να τραβάει μαζί και το δέρμα. Επίσης, η διαδικασία αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με σκληρό κερί είναι συνεχόμενη και δεν έχει διακοπές, επομένως είναι και ευκολότερη.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε φυσικά κεριά τα οποία αφαιρούν μόνο τις τρίχες. Σε αντίθεση με τα φυσικά, τα συνθετικά κεριά πέρα από τις τρίχες, αφαιρούν και μια επιπλέον στρώση δέρματος.

Απολέπιση:

Τουλάχιστον 24 ώρες πριν την αποτρίχωση σας με κερί ή αποτριχωτική μηχανή, καλό θα είναι να κάνετε απολέπιση του δέρματος, έτσι ώστε να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνεια της. Παράλληλα θα χαλαρώσετε τα κύτταρα του δέρματος γύρω από τους θύλακες της τρίχας. Με αυτό τον τρόπο, όταν θα κάνετε την αποτρίχωση θα αφαιρείτε μόνο τις τρίχες και η διαδικασία θα είναι πολύ πιο εύκολη και ανώδυνη.

Προσοχή όμως, η απολέπιση δεν πρέπει να γίνει λίγες ώρες πριν την διαδικασία αφαίρεσης των τριχών. Θα πρέπει να έχει περάσει ένα εύλογο διάστημα για να μπορέσουν οι πόροι να κλείσουν.

Παυσίπονα:

Ένας ακόμη τρόπος για να μην πονάτε στην αποτρίχωση είναι και τα παυσίπονα. Αν λοιπόν δεν αντέχετε τον πόνο, φροντίστε να πάρετε κάποιο χάπι μισή ώρα πριν ξεκινήσετε την διαδικασία της αποτρίχωσης για να περιορίσετε την ένταση του.

Ξυλοκαΐνη ή κρέμα emla:

Προκειμένου να κάνετε αποτρίχωση χωρίς πόνο με την χρήση κεριού, όπως και κατά την διάρκεια της αποτρίχωσης με laser, μπορείτε να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε μια κρέμα που μουδιάζει το δέρμα στα σημεία που θα αφαιρέσετε τρίχες. Προμηθευτείτε λοιπόν από το φαρμακείο σας λίγη ξυλοκαΐνη που κοστίζει περίπου 4,50 ευρώ.

Εναλλακτικά αγοράστε μια κρέμα emla που είναι επίσης ειδική για να μουδιάζει το δέρμα. Η τιμή της είναι περίπου 16 ευρώ και περιέχει 6 μικρά σωληνάρια. Συνήθως για κάθε αποτρίχωση θα χρειαστείτε 1 σωληνάριο.

Οδοντόκρεμα:

Αν πάλι δεν θέλετε να αγοράσετε κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα ή απλά ξεχάσατε να το αγοράσετε και δεν προλαβαίνετε, δοκιμάστε την οδοντόκρεμα. Εφαρμόστε την στα σημεία που θα αποτριχώσετε μισή ώρα πριν προκειμένου να κάνετε πιο ανώδυνη την αποτρίχωση σας. Ο πόνος που θα νιώσετε θα είναι μειωμένος, αφού η περιοχή με την οδοντόκρεμα θα έχει μουδιάσει.

Σωστές αναπνοές-εκπνοές:

Κάνοντας αργές και βαθιές ανάσες και εκπνοές, χαλαρώνετε και μειώνετε τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό σας. Αυτό θα οδηγήσει σε μια πιο ανώδυνη διαδικασία αποτρίχωσης.

Ζεστό ντους:

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο πριν από την αποτρίχωση. Αυτό θα βοηθήσει στο να μαλακώσουν οι τρίχες και να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος, κάνοντας πιο ανώδυνη την αποτρίχωση με κερί.

Προσοχή όμως πριν προχωρήσετε στην αφαίρεση της τριχοφυΐας, σιγουρευτείτε πως το δέρμα σας είναι στεγνό. Έχει μεγάλη σημασία αυτό το βήμα, διότι το νερό μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του κεριού.

Το ίδιο ισχύει και για την αποτρίχωση με αποτριχωτική μηχανή.

Νερό:

Πίνοντας αρκετό νερό και ενυδατώνοντας σε βάθος την επιδερμίδα σας μπορείτε να πετύχετε ευκολότερη αφαίρεση των τριχών. Επομένως, θα κάνετε αποτρίχωση χωρίς πόνο.

Αντιπερισπασμός:

Προσπαθήστε να αποσπάσετε την προσοχή σας από την διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο, η αίσθηση του πόνου θα είναι μειωμένη. Φροντίστε λοιπόν να σκεφτείτε κάτι άλλο την στιγμή που τραβάτε την ταινία για να ξεκολλήσει. Ή δοκιμάστε να γυρίσετε στο πλάι και να βήξετε την κρίσιμη στιγμή. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να κάνετε την αποτρίχωση με παρέα, έτσι θα ξεχαστείτε και δεν θα νιώσετε τον ίδιο πόνο.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται ανοησίες, όμως στην πραγματικότητα βοηθούν αρκετά στην αποτρίχωση χωρίς πόνο.

Stretching:

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το stretching μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα σας να είναι πιο τεντωμένη και έτσι η αποτρίχωση θα γίνει πιο εύκολη και ανώδυνη.

Υπάρχουν ωστόσο και ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξετε, διότι έχουν την τάση να κάνουν τον πόνο της αποτρίχωσης πιο έντονο.

Περίοδος:

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η περίοδος μπορεί να επηρεάσει την ένταση του πόνου που θα νιώσετε κατά την αποτρίχωση. Αυτό συμβαίνει διότι το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο. Γι’ αυτό καλό θα είναι να αποφεύγετε την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας μια εβδομάδα πριν και μετά από την περίοδο, όπως και κατά την διάρκεια αυτής. Προτιμήστε να την κάνετε μια εβδομάδα αφού έχετε τελειώσει.

Ερεθισμένη επιδερμίδα:

Αν το δέρμα σας είναι καμένο, ερεθισμένο, έχει μελανιές, κοψίματα ή πληγές, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνετε αποτρίχωση με κερί, αποτριχωτική μηχανή ή laser. Όχι μόνο θα πονέσετε πολύ, αλλά θα τραυματίσετε ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα σας.

Διεγερτικές ουσίες – αλκοόλ:

Μπορεί το νερό να βοηθάει τον πόνο να μειωθεί, ωστόσο ο καφές και το αλκοόλ έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Η καφεΐνη που περιέχει ο καφές και το τσάι έχουν την τάση να ενισχύουν τους αισθητήρες της επιδερμίδας κάνοντας την πιο ευαίσθητη. Από την άλλη μεριά το αλκοόλ συσφίγγει τους πόρους και κάνει πιο δύσκολη την αφαίρεση. Επίσης, τόσο η κατανάλωση αλκοόλ, όσο και το κάπνισμα θα πρέπει να αποφεύγονται το λιγότερο μια ώρα πριν την αποτρίχωση, διότι δημιουργούν πολλά οξέα στον οργανισμό. Σε αυτή την περίπτωση ένα αντιόξινο χάπι θα βοηθήσει.

Επομένως θα είναι καλύτερο να αποφύγετε να πιείτε καφέ, τσάι ή κάποιο ποτό αν θέλετε να πετύχετε μια αποτρίχωση χωρίς πόνο.

Αφήστε τις τρίχες να μεγαλώσουν:

Πολλές φορές η εμφάνιση της πρώτης τρίχας μας κάνει να σκεφτούμε αμέσως την αποτρίχωση, όμως μια τέτοια κίνηση θα είναι μεγάλο λάθος. Αφήστε τις τρίχες να μεγαλώσουν πριν ξεκινήσετε να τις αφαιρείτε. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρεθούν πιο γρήγορα και με την μία. Κατά συνέπεια, δεν θα χρειαστεί να επιμείνετε σε ένα σημείο και να το τραυματίσετε, προκαλώντας πόνο και κοκκινίλα. Το ιδανικό είναι να μην κάνετε πολύ συχνά αποτρίχωση και να αφήνετε ένα σεβαστό χρονικό διάστημα ανάμεσα στις συνεδρίες.

Συσφικτικές κρέμες:

Μπορεί η εφαρμογή μιας συσφικτικής κρέμας να σας χαρίζει σφριγηλό και όμορφο κορμί, αλλά η χρήση της πριν την αποτρίχωση μπορεί να αποβεί μοιραία. Οι κρέμες αυτές συσφίγγουν το δέρμα και τους πόρους του, κάνοντας έτσι την αφαίρεση της τριχοφυΐας πιο δύσκολη και επώδυνη. Σε περίπτωση που σταματήσετε την χρήση τους, μπορείτε να πετύχετε πιο εύκολα μια αποτρίχωση χωρίς πόνο.

Όχι στα στενά ρούχα:

Αποφεύγοντας τα στενά ρούχα μετά την διαδικασία της αποτρίχωσης, μπορείτε να μειώσετε την δυσφορία και την πιθανότητα να προκληθεί οποιοσδήποτε ερεθισμός. Φροντίστε λοιπόν να φορέσετε ένα άνετο και φαρδύ παντελόνι ή φόρμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ