Οδηγός ταξί στη Νέα Υόρκη φωτογράφιζε τους πελάτες του για 30 χρόνια! (ΦΩΤΟ)

Εκπληκτικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα

Το 1980, ο επίδοξος φωτογράφος Ryan Weideman μετακόμισε στη Νέα Υόρκη από την Καλιφόρνια, με όνειρο να κάνει μια μεγάλη καριέρα. Αλλά σύντομα διαπίστωσε ότι πρέπει να εστιάσει την προσοχή του σε πιο πρακτικά θέματα, όπως πως θα πληρώσει το νοίκι του. 

Self-Portrait with Passenger Allen Ginsberg, 1990. (Copyright Ryan Weideman, Courtesy Bruce Silverstein Gallery, New York)

Χάρη σε ένα γείτονά του, ο οποίος ήταν οδηγός ταξί, βγήκε μια βόλτα με το ταξί μια νύχτα και την επόμενη μέρα ήξερε τον τρόπο για  να πληρώσει τους λογαριασμούς του έχοντας παράλληλα   την τέλεια διέξοδο για τη δημιουργικότητά του.

Self-Portrait with Transvestite, 1997. (Copyright Ryan Weideman, Courtesy Bruce Silverstein Gallery, New York)

 Για πάνω από τριάντα χρόνια, ο Weideman  εργαζόταν ως οδηγός με μερική απασχόληση, φωτογραφίζοντας και ωθώντας  τους πελάτες του να βλέπουν την αλλαγή πόλης με νέο τρόπο, όπως αναφέρει το περιοδικό My modern Met

Ruby Duby Do, 1982. (Copyright Ryan Weideman, Courtesy Bruce Silverstein Gallery, New York)

"Μετά την πρώτη εβδομάδα στο ταξί  μπορούσα να δω τις προοπτικές για υπέροχες φωτογραφίες", δήλωσε ο Weideman. 

Riding with Dream Lovers in Love, 1983. (Copyright Ryan Weideman, Courtesy Bruce Silverstein Gallery, New York)

 

"Τόσοι πολλοί ενδιαφέροντες και ασυνήθιστοι συνδυασμοί ανθρώπων που μπαίνουν  στο ταξί. Η φωτογράφηση φάνηκε να είναι το μόνο πράγμα που έπρεπε να κάνω. Το πίσω κάθισμα ήταν διαρκώς σε «κατάσταση ροής», γεμάτο πάντα με ενδιαφέροντες  ανθρώπους που ήταν συναρπαστικοί και εμπνευσμένοι δημιουργώντας τη δική τους μοναδική ατμόσφαιρα », συμπληρώνει.

8 Punk Rockers [with Ad-Rock from the Beastie Boys], 1982. (Copyright Ryan Weideman, Courtesy Bruce Silverstein Gallery, New York)

Η Bruce Silverstein Gallery, τον Ιούνιο που πέρασε πραγματοποίησε έκθεση με τίτλο "Ryan Weideman: In My Taxi" στην οποία παρουσιάστηκαν οι φωτογραφίες του ταξιτζή- φωτογράφου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ