Βρετανία: Ελεύθερο άφησαν τον 90χρονο που σκότωσε δύο γυναίκες πατώντας το γκάζι αντί για το φρένο

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή.

Ένας 90χρονος Βρετανός οδηγός αυτοκινήτου, που σκότωσε δύο γυναίκες όταν μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο, απέφυγε τη φυλακή, καθώς ο δικαστής απεφάνθη ότι η τιμωρία του θα είναι «να ζήσει γνωρίζοντας ότι προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων».

«Έπειτα από ώριμη σκέψη», ο δικαστής Μάρτιν Ουόλς καταδίκασε τον συνταξιούχο σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντας ότι η απόφασή του «πιθανόν να γίνει δύσκολα αποδεκτή από ορισμένους, κυρίως την οικογένεια και τους φίλους των θυμάτων».

«Την ώρα που είναι βυθισμένοι στο πένθος τους, τέτοιου είδους συναισθήματα είναι κατανοητά» σχολίασε ο δικαστής, εντούτοις οι συνέπειες της πράξης του «ήταν απρόβλεπτες και απόλυτα ακούσιες», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ουόλς αποφάσισε ότι η επιβολή μιας ποινής φυλάκισης «δεν θα λειτουργήσει ως αποτρεπτικό μέσο ούτε για εκείνον ούτε για άλλους, (...) διότι δεν θα διορθώσει το σφάλμα που έκανε». «Θα ζείτε για το υπόλοιπο της ζωής σας γνωρίζοντας ότι οι ακούσιες πράξεις σας οδήγησαν στον θάνατο δύο ανθρώπων (...) αυτό είναι το φορτίο σας», συμπλήρωσε ο δικαστής απευθυνόμενος στον οδηγό.

Ο Φίλιπ Μπουλ, ένας συνταξιούχος έμπορος υφασμάτων, είχε μόλις αφήσει την ανάπηρη γυναίκα του στο νοσοκομείο του Ουίτινγκτον, όταν πήρε το αυτόματο αυτοκίνητό του για να φύγει. Στη συνέχεια, όμως, μπέρδεψε το φρένο με το γκάζι, με αποτέλεσμα να χτυπήσει δύο γυναίκες ηλικίας 44 και 49 ετών, οι οποίες εξέπνευσαν λίγο μετά το δυστύχημα.

Στον ηλικιωμένο απαγγέλθηκε η κατηγορία της πρόκλησης θανάτου από επικίνδυνη οδήγηση. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος και διατύπωσε τη βαθιά του λύπη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ