Paradise Papers: Πάνω από 130 Έλληνες στη λίστα - Εφοπλιστές, πολιτικοί και στέλεχος τράπεζας ανάμεσα στα ονόματα

Το σκάνδαλο που συγκλονίζει όλο τον πλανήτη αλλά έχει και ελληνικό ενδιαφέρον.

Το νέο σκάνδαλο με τα Paradise Papers συγκλονίζει όλο τον πλανήτη αλλά έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς πάνω από 130 Έλληνες μεταξύ των οποίων εφοπλιστές, άτομα που συνδέονται με πολιτικούς αλλά και στέλεχος τράπεζας συνδέονται με offshore εταιρείες που εντοπίζονται στα αρχεία της Αppleby, της μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών, για να μην φορολογούνται.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΤΟ ΕΘΝΟΣ», στη διαρροή εντοπίζονται 252 καταχωρίσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα.

Οι περισσότερες εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά ενώ υπάρχουν και διευθύνσεις από την Εκάλη,την Πολιτεία,τον Διόνυσο,το Παλαιό κ αι το Νέο Φάληρο,το Μαρούσι,τη Γλυφάδα,τη Βουλιαγμένη,τη Βούλα,το Ελληνικό,την Κηφισιά,το Χαλάνδρι,τον Άλιμο και το Ψυχικό.

Η Appleby είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών offshore, εδρεύει στις Βερμούδες και στα αρχεία της κρύβονται υπεράκτιες διασυνδέσεις περισσότερων από 120 πολιτικών προσώπων από 47 διαφορετικές χώρες, οι ελιγμοί πολυεθνικών κολοσσών με σκοπό να αποφύγουν την πληρωμή φόρων, αλλά και οι πλούσιοι, διάσημοι και ισχυροί του πλανήτη που έχουν επιλέξει τη μυστικότητα των offshore.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ