42 ερμηνευτές κλασικής και έντεχνης μουσικής στο Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας

Με δημιουργικές και ευφάνταστες μουσικές συμπράξεις το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας φιλοξενεί φέτος 42 ερμηνευτές κλασικής και έντεχνης μουσικής σε 11 «πλούσιες» μουσικές βραδιές. 

Σε πείσμα των καιρών και χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των συναυλιών, που έχει καθιερώσει, το 7ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Αυγούστου έως τις 31 Αυγούστου, με πολύ μουσική δωματίου, με τη σύμπραξη Ελλήνων και ξένων μουσικών αλλά και με τραγούδι σε διάφορες εκφράσεις του -όπερα, έντεχνο, τζαζ- αφού η ποικιλία και η προσπάθεια ανάδειξης νέων ταλέντων παραμένει βασικό μέλημα της διοργάνωσης.

Με τις ιδιαίτερες επιλογές του και το σταθερά χαμηλό εισιτήριό του, το Φεστιβάλ θα δώσει και πάλι τη δυνατότητα στους φιλόμουσους επισκέπτες και κατοίκους του νησιού να απολαύσουν ερμηνείες υψηλής ποιότητας στην παραλία της Αύρας, μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, ακριβώς δίπλα στο κύμα, στο «Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση» στην Παχεία Ράχη, καθώς και σε χώρους που θα χρησιμοποιηθούν φέτος για πρώτη φορά από το Φεστιβάλ. Ανάμεσά τους, το Προαύλιο της Μητρόπολης Αίγινας, ένα μνημείο μεγάλης ιστορικής αξίας και ομορφιάς, όπου ορκίστηκε ο πρώτος κυβερνήτης του σύγχρονου ελληνικού κράτους και συνεδρίασε για πρώτη φορά το Κοινοβούλιο της χώρας, και η Αυλή του Ναού του Σωτήρα του παλιού Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, ένας ατμοσφαιρικός χώρος που συνδέεται και αυτός με την παρουσία του Ι. Καποδίστρια στο νησί.

Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες από Ιαπωνία (Ακάνε Σακάι, πιάνο) Ισπανία (Νατάσα Μαργκούλις, τσέλο και Φρανσίσκο Αλμαζάν, όμποε), Αυστρία (Χάραλντ Οσμπέργκερ, πιάνο), Γαλλία (Λίλλυ Μπογιατζίεβα, Δημήτρης Βασιλάκης) συνεργάζονται αρμονικά και παρουσιάζουν πρωτότυπους συνδυασμούς με έργα μουσικής δωματίου.


Επιπλέον, το έντεχνο τραγούδι καταλαμβάνει τον δικό του χώρο με ξεχωριστές μουσικές βραδιές - εκπλήξεις όπως αυτή με την εμπνευσμένη ιέρεια της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα Λένα Πλάτωνος, η οποία θα παίξει πιάνο στα τραγούδια της με την Σαββίνα Γιαννάτου και τον Γιάννη Παλαμίδα. Την Αρλέτα σε μία σύμπραξη με τον Τάκη Φαραζή. Τον Δώρο Δημοσθένους με την πενταμελή μπάντα του σε τζαζ διάθεση και την ηθοποιό Μάνια Παπαδημητρίου σε ένα νοσταλγικό μουσικό πρόγραμμα.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει και μία ιδιαίτερη βραδιά με τη Στέλλα Γαδέδη (φλάουτο) και τον Γιώργο Μουλουδάκη (κιθάρα), οι οποίοι, με σύμμαχό τους την τεχνολογία, θα ξεναγήσουν το φιλόμουσο κοινό σε μία δική τους πόλη.

Με καλλιτεχνική διευθύντρια τη σολίστ πιάνου Ντόρα Μπακοπούλου, το «Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας» διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2006. Από την πρώτη στιγμή γνώρισε μεγάλη αποδοχή από τους κατοίκους του νησιού αλλά και τους πολλούς επισκέπτες του, και έγινε αναπόσπαστο μέρος του Αιγινίτικου καλοκαιριού. Ο Σύλλογος Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, που ιδρύθηκε το 2009, αποδείχθηκε πολύτιμος για την πραγματοποίηση του και φέτος.


Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ