Πλήρωσε 8.500 ευρώ για να δοκιμάσει ουίσκι του 1878 που αποδείχθηκε... μαϊμού

«Χρυσό» πλήρωσε ένας ευκατάστατος Κινέζος ένα ποτήρι ουίσκι σε ελβετικό θέρετρο.

«Χρυσό» πλήρωσε ένας ευκατάστατος Κινέζος ένα ποτήρι ουίσκι σε ελβετικό θέρετρο, χωρίς ωστόσο να δοκιμάσει τελικά το ποτό που ζήτησε.

Σύμφωνα με τον ελβετικό ιστότοπο 20minuten.ch και όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας Κινέζος πελάτης ξενοδοχείου στο Σεντ Μόριτζ της Ελβετίας ζήτησε να πιει ένα ποτήρι από το εξαιρετικής ποιότητας ουίσκι Macallan χρονολογίας 1878, αντί 8.589 ευρώ.

Ωστόσο, τελικά ο ερασιτέχνης γευσιγνώστης στην πραγματικότητα δοκίμασε ένα ουίσκι χρονολογίας σχεδόν ενός αιώνα μετά, μεταξύ 1970 και 1972, σύμφωνα με το εξειδικευμένο εργαστήριο Rare Whisky 101, το οποίο εδρεύει στη Σκωτία και συχνά αναλαμβάνει να ταυτοποιήσει την αυθεντικότητα ουίσκι, ειδικά στην περίπτωση δημοπρασιών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το περιστατικό συνέβη στο ξενοδοχείο Waldhaus, όπου στεγάζεται το γνωστό μπαρ «Devil's Place», με μια μοναδική συλλογή από ουίσκι η οποία έχει καταγραφεί στα βιβλία των ρεκόρ Γκίνες.

Για να διορθώσει τη γκάφα του, ο διευθυντής του ξενοδοχείου Σάντρο Μπερνασκόνι ταξίδεψε έως το Πεκίνο με στόχο να αποζημιώσει τον Κινέζο πελάτη και να «δείξει ότι οι Ελβετοί είναι τίμιοι άνθρωποι και δεν τους αρέσει να εξαπατούν», σύμφωνα με τον ελβετικό ιστότοπο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ