Οι ισπανικές εισαγγελικές αρχές ζήτησαν να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πουϊτζντεμόν

Kαθώς δεν εμφανίστηκε για να καταθέσει στον δικαστή που διεξάγει έρευνα.

Οι ισπανικές εισαγγελικές αρχές ζήτησαν από έναν δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουϊτζντεμόν, καθώς δεν εμφανίστηκε για να καταθέσει στον δικαστή που διεξάγει έρευνα σε βάρος των μελών της πρώην καταλανικής κυβέρνησης με την κατηγορία της στάσης.

Ο δικηγόρος του Πουϊτζντεμόν στο Βέλγιο, όπου βρίσκεται μαζί με τέσσερα μέλη της κυβέρνησής του, είχε δηλώσει ότι το κλίμα στην Ισπανία «δεν είναι καλό» και ότι ο πελάτης του θέλει να κρατήσει κάποιες αποστάσεις, πρόσθεσε ωστόσο ότι θα συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εφόσον εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης και ο Πουϊτζντεμόν παραμείνει στο Βέλγιο, την υπόθεση θα αναλάβει ένας Βέλγος δικαστής που θα έχει στη διάθεσή του 60 ημέρες για να εξετάσει το αίτημα της Μαδρίτης.

Νωρίτερα σήμερα η ισπανική εισαγγελία ζήτησε να προφυλακτιστούν οκτώ από τα 14 μέλη της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης, σε βάρος των οποίων διεξάγεται έρευνα με την κατηγορία της στάσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ