Pilates ή yoga; Πώς θα διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα;

Τα περισσότερα γυμναστήρια πλέον προσφέρουν προγράμματα Pilates και yoga.

Τόσο το Pilates όσο και η yoga έχουν ανέβει πολύ στις προτιμήσεις αντρών και γυναικών τα τελευταία χρόνια, καθώς διαφοροποιούνται πολύ από παραδοσιακές μορφές γυμναστικής όπως το τρέξιμο, η κολύμβηση ή οι ασκήσεις στα όργανα του γυμναστηρίου.

Τα περισσότερα γυμναστήρια πλέον προσφέρουν προγράμματα Pilates και yoga, πώς θα διαλέξεις όμως αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να επιλέξεις με κριτήριο τους στόχους που έχεις θέσει. Σε γενικές γραμμές, στο Pilates δίνεται περισσότερο βάρος στην ενδυνάμωση του κορμού και στην ισορροπία, επομένως είναι ιδανικό για σένα αν αντιμετωπίζεις πόνους στη μέση ή άλλα μυοσκελετικά προβλήματα ή αν κάνεις επίσης αθλήματα που απαιτούν δύναμη στον κορμό, όπως το τένις, όπως αναφέρει το onmed.gr

Από την άλλη, η γιόγκα επικεντρώνεται στην ευλυγισία και τη χαλάρωση, καθώς και στη σωστή αναπνοή και την επικοινωνία του σώματος με το μυαλό.

Βέβαια, στην πράξη θα διαπιστώσεις ότι υπάρχει σημαντική αλληλοεπικάλυψη των δύο μορφών άσκησης, αφού ένας δάσκαλος yoga μπορεί να ενσωματώνει στο πρόγραμμά του αρκετές ασκήσεις ενδυνάμωσης ή αντίστοιχα ένας δάσκαλος Pilates μπορεί να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις σωστές αναπνοές.

Όσο για τα οφέλη που θα αποκομίσεις, είτε επιλέξεις το Pilates είτε τη yoga θα διαπιστώσεις μετά από λίγο καιρό σημαντική βελτίωση στη στάση του σώματός σου, στην ισορροπία και στη δύναμή σου. Αν ο στόχος σου είναι να χάσεις βάρος, καλύτερα να συνδυάσεις όποιο από τα δύο επιλέξεις και με αεροβική γυμναστική, αφού οι θερμίδες που θα κάψεις δεν είναι και πάρα πολλές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ