Αυτή είναι η Σοφία: Το πρώτο πολιτογραφημένο ρομπότ της Σ.Αραβίας

Το ρομπότ, η Σοφία, ανακηρύχθηκε πολίτης.

Η Σαουδική Αραβία έγινε η πρώτη χώρα η οποία έδωσε υπηκοότητα σε ένα ρομπότ.

Η κίνηση είναι μέρος μιας προσπάθειας προώθησης της χώρας ως ένα μέρος όπου η ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και ανοίγει δρόμο ώστε το ρομπότ να αναγνωριστεί ως κανονικός πολίτης. Πολλοί όμως έχουν ήδη τονίσει πως τα δικαιώματα ενός κανονικού πολίτη δεν τα έχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν αυτή τη στιγμή στην Σαουδική Αραβία.

Το ρομπότ, η Σοφία, ανακηρύχθηκε πολίτης κατά τη διάρκεια ενός επιχειρηματικού συνεδρίου στο Ριάντ, σύμφωνα με το επίσημο δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Σαουδική Αραβία, όπως αανφέρει το in.gr

Η Σοφία, μάλιστα, ευχαρίστησε τους παρεβρισκόμενους αλλά και τη χώρα για την τιμή που της έγινε! Συγκεκριμένα ανέφερε «Σε ευχαριστώ, βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Αυτή η ξεχωριστή στιγμή με γεμίζει περηφάνια. Είναι πραγματικά ιστορικό να είμαι το πρώτο ρομπότ που αναγνωρίζεται ως πολίτης».

Απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις, η Σοφία ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως ο κόσμος δεν έχει να φοβάται τίποτα από την άνοδο των ρομπότ. «Διαβάζετε πολύ Έλον Μασκ και βλέπετε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ» ανέφερε χαριτολογώντας. 

Πολλοί χρήστες του Twitter εξέφρασαν ήδη την αγανάκτηση του για το γεγονός, καθώς η Σοφία απολαμβάνει ήδη ελευθερίες τις οποίες οι γυναίκες πολίτες της Σαουδικής Αραβίας δεν έχουν.

Η Σοφία δεν είναι αναγκασμένη να κυκλοφορεί με συνοδό, ούτε να φοράει αμπάγια, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν σε αναρτήσεις τους.

Η Σοφία απολαμβάνει περισσότερα προνόμια και από τους μετανάστες εργαζόμενους, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Μουρτάζα Χουσεϊν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ