Απίθανο & γευστικότατο κέικ κολοκύθας με τζίντζερ και frosting maple syrup από τον Άκη Πετρετζίκη

Φοβερή συνταγή για τα παιδιά και όχι μόνο...

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

  • 500 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 4 αυγά
  • 230 γρ. σπορέλαιο
  • 440 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

Για το frosting

  • 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.σ. maple syrup
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη

Για την αρωματική ζάχαρη

  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 
  • αρωματική ζάχαρη

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να απορροφηθεί.
  • Σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ (28 εκ.), την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει, αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 50-60 λεπτά μέχρι που να βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει καθαρό.
  • Μόλις ψηθεί αφαιρούμε και αφήνουμε το κέικ να ξεκουραστεί μέσα στη φόρμα του για 5 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα.

Για το frosting

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν καλά, 3-4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το μέλι με τη ζάχαρη.
  • Με την βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε το frosting ομοιόμορφα πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με τα καρύδια. 
  • Στο μούλτι ανακατεύουμε για 3‘’ όλα τα υλικά για την αρωματική ζάχαρη και πασπαλίζουμε το κέικ μας από πάνω. 

Tip

Αν δεν έχουμε maple syrup μπορούμε να βάλουμε 2 κ.σ. μέλι για το frosting. 

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ