Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τα 6 tips για να κάνετε τις πετσέτες σας απαλές και μυρωδάτες!

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δώστε στις πετσέτες και το σώμα σας την απαλότητα που τους αξίζει.

Υπάρχουν κάποια πράγματα, σε τούτη τη ζωή, που αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητάς μας από την ώρα που γεννιόμαστε.

Ένα από αυτά είναι και οι πετσέτες! Γιατί;

Επειδή, η πετσέτα είναι το πρώτο πράγμα που μας αγκαλιάζει όταν αντικρίζουμε το φως της ζωής μας και όταν τα πνευμόνια μας γεμίζουν οξυγόνο. Η πετσέτα είναι που μας αγκαλιάζει όταν παίρνουμε το όνομά μας. Η πετσέτα είναι που μας αγκαλιάζει μετά από μια βουτιά στη θάλασσα ή ένα χαλαρωτικό μπάνιο, όπως αναφέρει το spirossoulis.com

Πολλές φορές, στο βαθύτερο υποσυνείδητο των ανθρώπων,  η πετσέτα συνδέεται με τη στοργή της μητρικής αγκαλιάς και το καθάριο της αγνότητας. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η ανάγκη μας για απαλές και μυρωδάτες πετσέτες γεννάται. Τι χρειάζεται να κάνετε όμως για να διατηρήσετε τις πετσέτες απαλές και μυρωδάτες σαν τη στιγμή που τις παίρνετε;

Τα πράγματα είναι απλά γι’ αυτό ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δώστε στις πετσέτες και το σώμα σας την απαλότητα που τους αξίζει.

Πρώτα απ’ όλα: Πλύνετε τις πετσέτες σας για μία φορά, στο χρονικά μεγαλύτερο πρόγραμμα του πλυντηρίου σας, αντικαθιστώντας το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε με μία κούπα λευκό ξύδι. Το ξύδι με τις αντισηπτικές ιδιότητες που διαθέτει θα βοηθήσει τα υπολείμματα των απορρυπαντικών και τη λιπαρότητα του ανθρώπινου σώματος, που με τον καιρό φυλακίζονται στις πετσέτες, να απομακρυνθούν. Δοκιμάστε να ομαδοποιήσετε τις πετσέτες σας ανά χρώμα και να κάνετε διαφορετικές πλύσεις κάθε φορά. Αν πάλι ξεκινήσετε την πλύση μίας ομάδας πετσετών και βρίσκεστε σε δίλημμα για το αν πρέπει να σταματήσετε το πρόγραμμα γιατί ξεχάσατε να βάλετε και τις πετσέτες του wc μην αγχώνεστε! 

Κάντε «φορμάτ» στις πετσέτες σας: Όπως κάνετε «φορμάτ» στον υπολογιστή σας για να τον καθαρίσετε από άχρηστα αρχεία και να δουλεύει καλύτερα· κάντε «φορμάτ» και στις πετσέτες σας μία φορά ανά έξι πλύσεις με τη «μέθοδο του ξυδιού» για να επαναπρογραμματίσετε τις ίνες των υφασμάτων. Με αυτό τον τρόπο, στην επόμενη πλύση που θα πραγματοποιήσετε με απορρυπαντικό το άρωμά του θα εισχωρήσει βαθύτερα στις ίνες και οι πετσέτες θα μυρίζουν όπως ακριβώς και το απορρυπαντικό της επιλογής σας.

Έλεγχος της δοσολογίας του απορρυπαντικού: Με το να χρησιμοποιείτε περισσότερη από την προτεινόμενη δοσολογία απορρυπαντικού, του εκάστοτε κατασκευαστή, δεν θα επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα. Το αντίθετο, θα λέγαμε μάλιστα, αφού όλα λειτουργούν με προδιαγραφές, διότι σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές λειτουργεί το απορρυπαντικό όπως και το πλυντήριο σε κάθε πρόγραμμά του.

Μειώστε τη θερμοκρασία πλύσης: Οι υψηλές θερμοκρασίες πλύσης υποστηρίζεται, κατά γενική ομολογία, πως καθαρίζουν καλύτερα τα υφάσματα. Μεγάλο λάθος! Οι υψηλές θερμοκρασίες επιφέρουν μία σειρά μειονεκτημάτων τόσο για την τσέπη σας όσο και για το περιβάλλον. Ένας μικρός, πρόχειρος, υπολογισμός θα σας πείσει! Ένα απλό παράδειγμα είναι «η τριάδα του περισσότερου». Για να επιτύχετε υψηλή θερμοκρασία πλύσης, τουλάχιστον για τα περισσότερα πλυντήρια, σημαίνει πως το πλυντήριο θα καταναλώσει περισσότερο ρεύμα για να ζεστάνει το νερό, όπως θα καταναλώσει και περισσότερο ρεύμα γιατί τα προγράμματα τον περισσοτέρων πλυντηρίων είναι προσχεδιασμένα για μεγαλύτερη διάρκεια πλύσης σε υψηλές θερμοκρασίες.

Σταματήστε να «μπουκώνετε» τον κάδο του πλυντηρίου: Ένα απλό συγκριτικό παράδειγμα των αποτελεσμάτων ενός γεμάτου κάδου θα μπορούσε να αποτελέσει αυτό της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που όλοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχουμε. Πως είναι όταν ένα βαγόνι τρένου είναι ασφυκτικά γεμάτο κόσμο από ένα βαγόνι που έχει νορμάλ κόσμο; Και στις δύο περιπτώσεις θα φτάσετε στον προορισμό σας το θέμα όμως είναι σε τι κατάσταση θα φτάσετε! Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τις πετσέτες σας μέσα στον κάδο.  Ένας υπερ – φορτωμένος κάδος πλυντηρίου εμποδίζει την ομαλή ροή του νερού ανάμεσα στα υφάσματα και τη σε βάθος διείσδυσή του μέσα στις ίνες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλυθούν σωστά αλλά ούτε και να ξεπλυθούν που είναι και το κυριότερο.

Tip: Αντικαταστήστε με ξύδι το μαλακτικό των ρούχων καθώς το μαλακτικό μειώνει την απορροφητικότητα των πετσετών.

Προσέξτε πότε και που αποθηκεύετε τις πετσέτες σας: Μετά τη σωστή, πλέον, πλύση των πετσετών σας το επόμενο πράγμα για το οποίο θα πρέπει να φροντίσετε είναι η φύλαξη τους. Βεβαιωθείτε όταν μαζεύετε τις πετσέτες σας μετά την πλύση αλλά και μετά το σιδέρωμά τους πως οι πετσέτες είναι απόλυτα στεγνές. Ακόμη και η παραμικρή υγρασία που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στις ίνες των πετσετών είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει μετέπειτα δυσοσμία. Δώστε προσοχή όμως και στο που τις αποθηκεύετε. Αν ο χώρος που τις φυλάσσετε  είναι μία ντουλάπα μέσα στο μπάνιο, τότε οι πετσέτες θα νοτίζονται από τους υδρατμούς κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ζεστό νερό μέσα σε αυτό. Έτσι καλό θα είναι, αν δεν μπορείτε να τους αλλάξετε θέση, να αερίζετε το μπάνιο σας καλά μετά από κάθε χρήση.

Ακολουθήστε αυτά τα πέντε βήματα και χαρείτε την απαλότητα και τη φρεσκάδα της αγκαλιάς των πετσετών σας για πάντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ