Γαλλία: Κρυβόταν σε βαλίτσα και... έκλεβε τις άλλες αποσκευές!

Στο αεροδρόμιο Μποβέ του Παρισιού.

Ένα παράξενο σχέδιο προκειμένου να αποσπούν πολύτιμα αντικείμενα από ταξιδιώτες σκαρφίστηκαν δύο κλέφτες στη Γαλλία, ωστόσο τελικώς -και αφού πρώτα έδρασαν αρκετές φορές- έγιναν αντιληπτοί και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Το σχέδιο των δύο ανδρών, οι οποίοι ήταν Ρουμάνοι υπήκοοι ηλικίας περίπου 40 ετών, είχε ως εξής: ο πιο εύκαμπτος και… λιγότερο κλειστοφοβικός από τους δύο κρυβόταν σε μία βαλίτσα και ταξίδευε στον χώρο αποσκευών λεωφορείων, όπου κατά τη διάρκεια της διαδρομής έκλεβε ό,τι έβρισκε σε άλλες βαλίτσες.

Όσο για τον συνεργό του, περίμενε το λεωφορείο στον τερματικό σταθμό, στο αεροδρόμιο Μποβέ του Παρισιού, όπου παραλάμβανε… την αποσκευή.

Οι δράστες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ακολουθούσαν με επιτυχία το ίδιο σχέδιο εδώ και αρκετό καιρό, παρά τα παράπονα πολλών επιβατών, οι οποίοι είχαν καταγγείλει κλοπές αντικειμένων από τις αποσκευές τους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο, ένας από τους οδηγούς των λεωφορείων παρατήρησε ότι ένας επιβάτης τοποθέτησε στον χώρο αποσκευών μια μεγάλη, καφέ βαλίτσα που όμως έμοιαζε να περιέχει κάτι «ζωντανό», αφού... κουνιόταν παράξενα.

Ο οδηγός, γνωρίζοντας ότι είχαν γίνει καταγγελίες για κλοπές, ειδοποίησε στο αεροδρόμιο του Μποβέ την αστυνομία, στελέχη της οποίας παρακολούθησαν τον άνθρωπο που παρέλαβε τη μεγάλη καφέ βαλίτσα, μαζί με ένα μαύρο σακίδιο.

Οι αρχές ανακάλυψαν δύο φορητούς υπολογιστές, αντικείμενα αξίας και χαρτονομίσματα στο μαύρο σακίδιο, ενώ στη μεγάλη βαλίτσα εντόπισαν έναν... άνδρα.

Αφού οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, ο… ευλύγιστος δράστης που χωρούσε στη βαλίτσα καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών, ενώ ο συνεργός του, ο οποίος φέρεται να ήταν ο «εγκέφαλος» και εμπνευστής του σχεδίου, καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ