Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Nέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Τι προβλέπεται για την αφαίρεση διπλώματος

 Το νομοσχέδιο για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) είναι έτοιμο να κατατεθεί.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, σε αυτό, προβλέπονται αρκετές αλλαγές. 

Αρχικά, ο νέος ΚΟΚ, ανέφερε ο υπουργός, θα προβλέπει εάν ένας οδηγός συλληφθεί για δεύτερη φορά να πετά τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου, θα του αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης και θα καλείται να δώσει εκ νέου εξετάσεις.

Κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει, προσέθεσε, με όλες τις παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα η στάθμευση σε διάβαση αναπήρων.

Επιπλέον, η Εθνική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, θα διαμορφώσει τα εισοδηματικά κριτήρια που θα μπουν στους παραβάτες.  «Εισοδηματικά κριτήρια υπάρχουν σε πολλές πτυχές της κοινωνικής ζωής. Δεν υπάρχει οριζόντια πολιτική που να είναι δίκαιη» υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τον υπουργό και όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο νέος ΚΟΚ θα περιλαμβάνει, τρεις κατηγορίες παραβάσεων: χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας. Με βάση αυτές τις κατηγορίες θα διαμορφωθούν και τα πρόστιμα, ενώ θα υπάρχουν προσαυξήσεις ανάλογα με το εισόδημα.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, επανέλαβε ότι η κατάσταση με την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών ομαλοποιείται. Επισήμανε δε, ότι ο ΑΜΚΑ, είναι απαραίτητο στοιχείο για να φαίνεται ποιοι δικαιούνται επιδοτούμενο (μισό) εισιτήριο και ποιοι όχι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ