Ο Αλέξης Τσίπρας ντύθηκε πιλότος και πέταξε με F-16 πάνω από το Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Eβαλε τη στολή του και μαζί με έναν πιλότο μπήκαν στο F-16 και ξεκίνησαν την πτήση τους.

Πάνω από τη Σκύρο, τη Χαλκιδική, το Άγιον Ορος, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο πέταξε με F-16, επί μία ώρα, σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας.  

Ο πρωθυπουργός έφθασε το πρωί μαζί με την ηγεσία της Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, απ' όπου πραγματοποίησε πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού υπεβλήθη σε εξετάσεις πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, έβαλε τη στολή του και μαζί με έναν πιλότο μπήκαν στο F-16 και ξεκίνησαν την πτήση τους, όπως αναφέρει το iefimerida.gr

«Η ψυχή των πιλότων είναι το μεγάλο υπερόπλο της Πολεμικής Αεροπορίας» 

«Το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των πιλότων, αυτό είναι το μυστικό της Πολεμικής Αεροπορίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 C/D Block 52+.

«Υπερασπιζόσαστε την εθνική μας κυριαρχία με την ετοιμότητά σας και την ικανότητά σας, όμως, ταυτόχρονα και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, διότι εμείς είμαστε δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και φιλίας και η ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε κίνδυνο και οποιαδήποτε απειλή είναι μία ετοιμότητα που ενισχύει τη δυναμική τής ειρήνης και της σταθερότητας σε όλη αυτήν την περιοχή»ανέφερε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους πιλότους.



 

«Μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω ζήσει»

Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, πέρα από την πατρίδα, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας υπερασπίζονται και σημαντικές αξίες που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, τις αξίες της ελευθερίας, του δικαίου και της δημοκρατίας.

 

Για την πτήση με το μαχητικό αεροσκάφος, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω ζήσει ποτέ».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ